Poll: Op welke diensten van Apple ga jij je abonneren?

Lars Paijmans
14 februari 2019, 19:31
3 min leestijd
Poll: Op welke diensten van Apple ga jij je abonneren?

2019 is het jaar van Apples diensten, waar jij je allemaal op kunt abonneren. De grote vraag is natuurlijk: zit jij wel te wachten op een nieuwsdienst, streamingdienst en gamingdienst van het bedrijf?

Apple diensten poll: waar ga jij op abonneren?

Over iets meer dan een maandje zal Apple zijn grootse plannen laten zien op het gebied van diensten. Dit is het jaar dat het bedrijf meer dan ooit de overstap maakt van de verkoop van hardware naar het aanbieden van abonnementen op digitale diensten.

Dat begint eind maart met een Blendle-achtige nieuwsdienst en een volwaardige Netflix-concurrent. Later zou het bedrijf ook nog een gamingdienst lanceren waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt gamen. We nemen de drie kort met je door en vragen je daarna op welke (of meerdere) diensten jij van plan bent om een abonnement op te nemen. Heb je al een abonnement op Apple Music? Laat dat dan ook even weten!


Zie je bovenstaande poll niet? Stem dan even via deze link!

Apples Netflix-concurrent

De dienst waar de meeste mensen waarschijnlijk op zitten te wachten is de tv-dienst van Apple met de naam Apple Shows. Al ruim een jaar heeft het bedrijf tal van bekende acteurs en regisseurs achter zich geschaard om een dienst op poten te zetten die zich in theorie kan meten met HBO en Netflix.

Eind maart gaan we zien of het aanbod van exclusieve series en films groot genoeg is, al lijkt Apple een slim trucje achter de hand te hebben om direct de aandacht te trekken. Het bedrijf zou namelijk van plan zijn om de exclusieve series gratis beschikbaar te maken voor iedereen met een Apple-product. Een mooie manier om vrijblijvend met de dienst kennis te maken en een kans voor Apple om op de eerste dag in theorie al miljoenen kijkers te hebben.

Apple diensten poll

Apples nieuwsdienst

In Nederland hebben we Blendle, maar ook Apple lijkt plannen te hebben voor een soortgelijke dienst. Met een eigen nieuwsdienst krijgen lezers voor een vast bedrag per maand toegang tot een groot aanbod aan kranten en tijdschriften die je onbeperkt kunt lezen. Handig als je wel interesse hebt in één of twee verhalen maar niet direct een heel tijdschrift daarvoor wilt kopen.

Al die kranten en tijdschriften kun je vervolgens op je iPhone en iPad gemakkelijk lezen. Al is het nog even de vraag hoeveel grote bekende mediabedrijven met Apple in zee gaan. Volgens geruchten zou Apple namelijk een wel erg ongunstige financiële verdeling voor ogen hebben.

Lees ook: Opinie: Apples nieuwsdienst is (vooralsnog) een te slechte deal voor uitgevers

apple gamedienst

Apples gamingdienst

Tot slot is er nog iets waar nog maar weinig over bekend is: een abonnement waarmee je maandelijks onbeperkt games kunt spelen. Als je nu een leuk spel in de App Store ziet staan, zit er niks anders op dan deze los aanschaffen. Met een dergelijk abonnement kunnen fanatieke gamers toegang krijgen tot premium games zonder deze steeds afzonderlijk te kopen.

Dat maakt deze dienst vooral de moeite waard voor mensen die regelmatig een iOS-game kopen. Al kan Apple ook een flinke stap verder gaan door samen te werken met grote en kleine ontwikkelaars en de games in de stijl van de Nintendo Switch te streamen van je iPhone naar je Apple TV. In het onderstaande achtergrondverhaal leggen we uit hoe wij dit voor ons zien.

Lees ook: 4 manieren waarop Apples gamedienst een succes kan worden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu