De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Tim Cook: “Apple introduceert dit jaar meerdere nieuwe diensten”

Lars Paijmans
9 januari 2019, 9:07
2 min leestijd
Tim Cook: “Apple introduceert dit jaar meerdere nieuwe diensten”

In een nieuw interview kijkt Apple-ceo Tim Cook vooruit naar 2019, het jaar waarin Apple ‘nieuwe diensten’ gaat lanceren.

Lees verder na de advertentie.

‘Meer nieuwe Apple diensten in 2019’

In een gesprek met CNBC komt het belang van diensten als de App Store en Apple Music voor de inkomsten van het bedrijf ter sprake. Hoewel Tim Cook geen concrete cijfers noemt, onthult hij wel dat we dit jaar meer op dit gebied kunnen verwachten.

“Je zal ons dit jaar nieuwe diensten zien onthullen. Het zijn dingen waar we een heel goed voorgevoel bij hebben en waar we al jaren aan werken”, aldus Cook. Om welke diensten het gaat wil de ceo niet zeggen; dat bewaart hij liever voor een grootse onthulling tijdens een keynote. Maar als we naar de geruchten kijken, zijn er twee kandidaten die direct in het oog springen.

Apple diensten in 2019

Allereerst is er de videodienst en Netflix-concurrent van Apple. Al maanden wordt er een groot aanbod aan exclusieve shows samengesteld, en nu AirPlay en iTunes ook naar niet-Apple-apparaten komen wordt het straks heel gemakkelijk om dit aanbod te bekijken van Apple Shows.

Daarnaast heeft het bedrijf vorig jaar het bedrijf Texture overgenomen. Met de techniek van dit bedrijf zou Apple een eigen nieuwsdienst willen beginnen, in de stijl van Blendle in Nederland. Voor een vast bedrag per maand krijg je daarmee toegang tot een vast aanbod van kranten en tijdschriften. In het interview wekt Cook bovendien de indruk dat er mogelijk een gezondheid gerelateerde dienst kan verschijnen.

‘Gezondheid is het belangrijkste voor Apple’

Naast deze twee diensten focust Cook zich ook nog meer op gezondheid. De ceo is er van overtuigd dat dit uiteindelijk Apples grootste bijdrage aan de mensheid zal worden. “Als je in de toekomst terugkijkt naar wat Apple allemaal gedaan heeft, dan zullen onze innovaties op gezondheidsgebied het belangrijkste zijn”, aldus Cook.

“Van de Apple Watch tot de producten die we met ResearchKit en CareKit maken en patiëntendossiers die op je iPhone zijn in te zien.” De ceo zegt dat Apple de gezondheidssector wil democratiseren, zodat individuen meer grip krijgen op hun eigen gezondheid.

Terwijl de iPhone-verkoop langzaam stagneert en terugloopt, brengen de diensten van Apple ieder kwartaal meer geld binnen. Nu daar dit jaar meerdere nieuwe varianten bij komen, zal dat alleen maar toenemen.

Lees ook: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

Het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu