Door Apple ondersteund bedrijf onderzoekt zelfrijdende auto’s in Cupertino

Lars Paijmans
9 maart 2017, 12:09
1 min leestijd
Door Apple ondersteund bedrijf onderzoekt zelfrijdende auto’s in Cupertino

Apple investeerde vorig jaar 1 miljard dollar in een Chinese Uber-concurrent. Nu opent Didi Chuxing een nieuw kantoor vlakbij Cupertino. Is dit het eerste concrete resultaat van de Apple Didi Chuxing investering?

Lees verder na de advertentie.

Apple Didi Chuxing investering

Didi Chuxing opent volgens Recode binnenkort een nieuw onderzoekslab in Mountain View Californië. Hier zal het bedrijf zich richten op intelligentie rijsystemen en kunstmatige intelligentie voor transportdoeleinden.

Apple Didi Chuxing

Didi Chuxing is van oorsprong een Chinees bedrijf, maar maakt voor dit lab speciaal de overstap naar Mountain View. Niet zo gek, want in dit gebied vestigen honderden startups zich. Als je als bedrijf op zoek bent naar experts op technologisch gebied, is dit de plaats om te zijn. De timing is echter, opvallend omdat Apple hier baat bij heeft.

In mei 2016 investeerde het bedrijf van Tim Cook 1 miljard dollar, waarmee het een plaats in de directie veiligstelde. Er gingen al geruchten dat deze investering voor een nauwe samenwerking tussen de twee bedrijven zou zorgen, en dit nieuwe kantoor lijkt dit te bevestigen.

Apple en zelfrijdende auto’s

Apple zou achter de schermen namelijk nog steeds werken aan techniek voor een zelfrijdende auto. Het project (Project Titan) zou flink teruggeschaald zijn, waardoor het al maanden stil is op het gebied van geruchten.

Het bedrijf van Tim Cook zou Apple nog steeds interesse hebben om een softwaresysteem voor in de auto te ontwikkelen. In plaats van een eigen auto zou Apple echter samen willen werken met bestaande automerken en bedrijven als Didi Chuxing.

Lees meer over Apples autoproject

Bron: Recode
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen