‘Nieuwe gadget van Apple uitkomst voor diabetespatiënten’

Lars Paijmans
13 april 2017, 10:29
2 min leestijd
‘Nieuwe gadget van Apple uitkomst voor diabetespatiënten’

In een geheim kantoor in Palo Alto werkt Apple aan een oplossing voor mensen met diabetes. Een nieuwe sensor zou glucose door je huid heen kunnen meten. De diabetesgadget moet prikken overbodig.

Lees verder na de advertentie.

Apple diabetes project ‘vergevorderd’

CNBC schrijft vandaag dat Apple al jaren bezig is met een nieuwe gezondheidsmeter. Het project zou gestart zijn door Steve Jobs, die een meter wilde maken die glucose continu kan meten. Zonder dat dit de gebruiker in de weg zit. Hiervoor zou Apple optische sensoren gebruiken, die licht door de huid schijnen. Hierdoor kan de bloedsuikerspiegel in kaart worden gebracht. Het team staat onder leiding van Johny Srouji, de senior vice president van hardware techniek bij Apple.

Apple diabetes

Inmiddels zou het project ver genoeg gevorderd zijn dat de eerste tests worden uitgevoerd in San Francisco. Hiervoor zijn consultants aangenomen die het kleinschalige team van biomedische expert versterkt. Er gaan al langer geruchten dat Apple aan een dergelijke gezondheidsgadget werkt.

De grote vraag is alleen in welk apparaat Apple de glucosemeter verwerkt. De Apple Watch lijkt een logische kandidaat te zijn, ware het niet dat Tim Cook gezegd heeft niet meer gezondheidsmeters aan het klokje toe te voegen. Hiervoor moet de smartwatch namelijk gekeurd worden door de Food and Drug Administration. “Dit proces duurt erg lang en staat innovaties in de weg”, aldus Cook destijds. “Maar we zouden er wel iets naast kunnen maken, zoals een app of iets anders.”

Niet voor de Apple Watch Series 3

Dit ‘iets anders’ zou dus goed het project kunnen zijn waar CNBC vandaag over bericht. Het verklaart ook de grote hoeveelheid medische experts die Apple door de jaren heen aangenomen heeft. Maar reken er niet op dat we de nieuwe gezondheidsmeter terugzien in de Apple Watch Series 3 die mogelijk dit najaar verschijnt. Daar zou Apple zich vooral richten op het verbeteren van de accuduur en het toevoegen van mobiel internet.

Lees ook: Waarom Apple meer focust op het milieu en gezondheid

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen