Apple-event op 2 december: dit zijn onze verwachtingen

Dilara Isik
2 december 2019, 16:49
3 min leestijd
Apple-event op 2 december: dit zijn onze verwachtingen

Apple kondigde onlangs een nieuwe keynote aan voor maandag 2 december. Dit zijn onze verwachtingen voor het event van vanavond.

Vanavond (2 december) om 22.00 uur organiseert Apple een event. Aangezien dit de eerste keer is dat het bedrijf uit Cupertino een (uitgebreid) apps- en games-event organiseert, is het nog maar gissen naar wat er tijdens het event precies zal gebeuren. Dit zijn onze verwachtingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Prijsuitreiking

Allereerst zullen de favoriete apps en games van 2019 worden uitgelicht. Apple doet dit altijd aan het einde van het jaar, maar het lijkt erop dat het bedrijf nu een heel event eromheen heeft gebouwd met een prijsuitreiking. Tijdens deze ceremonie worden de beste games, muziek, films, TV-series, podcasts en meer uitgelicht.

Aankondiging nieuwe hardware

Het is nog onduidelijk of er ook hardware wordt aangekondigd tijdens het event, maar er staan nog wel een aantal onthullingen op de planning rond deze tijd van het jaar. Het kan dus zomaar zijn dat Apple deze producten tijdens het event onthult, of een kleine preview geeft.

Mac Pro

We weten bijvoorbeeld dat de Mac Pro en bijbehorend Pro Display XDR mogelijk dit jaar nog verschijnen. Wellicht grijpt Tim Cook dit moment dus aan om de release van de nieuwe Mac aan te kondigen. Tijdens WWDC in juni werd al verteld dat de Mac Pro in de herfst van 2019 zou verschijnen. Het event lijkt dus de perfecte gelegenheid voor de onthulling.

Apple (Air)Tag

Ook de langverwachte Apple (Air)Tag zou wel eens zijn intrede kunnen gaan maken tijdens het event. Dit handige apparaatje maak je aan je spullen, om ze vervolgens met je iPhone terug te kunnen vinden. In de broncode van iOS 13.2 en iPadOS 13.2 zijn al aanwijzingen te vinden dat de tracker “AirTag” gaat heten. Daarnaast werd uit de broncode afgeleid dat je de batterijen zelf kan verwisselen, waardoor de handige accessoire lang meegaat.

Apple maart event 2018

Nieuwe iPad Pro

Ook gaan al een tijdje geruchten over een nieuwe iPad Pro. Dit wordt de opvolger van de iPad Pro uit 2018. Deze staat hoogstwaarschijnlijk gepland voor begin 2020. Het event zou dus ook een goed moment kunnen zijn om de datum voor de lancering van de nieuwe iPad Pro aan te kondigen. Er is ook een kans dat Apple ervoor kiest om de iPad pas tijdens een event in maart te onthullen.

Nieuwe series voor Apple TV Plus

Het kan goed dat Apple het event ook gelijk gebruikt om de originele tv-series van Apple TV Plus te promoten. Met de prijsuitreiking voor films en series zullen misschien ook wat eigen films of series voorbij komen van de streamingdienst. Wellicht wordt er ook even een moment genomen om de nieuwe series extra uit te lichten, of nieuwe shows aan te kondigen.

Geen grote aankondigingen of onthullingen

Het is maar zeer de vraag of we vanavond daadwerkelijk nieuwe producten te zien krijgen. Dit event lijkt zich duidelijk alleen te focussen op software. Het gaat dus vooral om de beste apps en games van 2019, maar dat sluit niet uit dat er misschien aankondigingen komen voor de releasedatums van bovenstaande Apple-producten.

Het is de eerste keer dat Apple dit specifieke event organiseert. Normaal is er in oktober een groot event, maar deze werd dit jaar overgeslagen. Het bedrijf van Tim Cook kondigde in plaats daarvan de AirPods Pro en de 16 inch-MacBook Pro aan via persberichten.

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom het Apple-event door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app!

Lees meer over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's