App Store goed voor half miljoen banen in Europa

Gijs Ettes
6 augustus 2014, 11:57
2 min leestijd
App Store goed voor half miljoen banen in Europa

Sinds de introductie van de App Store in 2008 zijn er in Europa zo’n 500.000 nieuwe banen gecreëerd die te danken zijn aan het bestaan van Apple’s app-winkel. Bovendien heeft het bedrijf tot nu toe 6,5 miljard dollar uitbetaald aan Europese ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Apple creëert banen in Europa

App Store

Daarmee zijn iOS-ontwikkelaars uit Europa goed voor 30 procent van het totaal, zo meldt Apple op haar officiële website. Wereldwijd betaalde het bedrijf sinds 2008 maar liefst 20 miljard dollar uit aan app-ontwikkelaars. In de App Store zijn momenteel 1,2 miljoen apps te vinden en de teller wat downloads betreft staat op ruim 75 miljard.

Apple’s officiële ontwikkelaarsprogramma kent op dit moment ruim 280.000 leden, waarvan er 18.300 uit Nederland komen. De meeste leden komen uit het Verenigd Koninkrijk (61.110), gevolgd door Duitsland (52.200) en Frankrijk (30.000). Apple zelf heeft in ons land 400 mensen in dienst, waarvan de meesten werkzaam zijn in de Apple Stores. Aankomende zaterdag wordt de derde Nederlandse winkel geopend in Den Haag.

Meer over de Apple Store in Den Haag

Apple creëert banen

Er wordt al maanden hard gewerkt aan de Haagse Apple Store en aanstaande zaterdag vanaf 10.00 uur opent de winkel eindelijk haar deuren. In het pand waar de nieuwe Store zich bevindt, zat tot februari 2013 Verwijs, de grootste boekhandel van de stad. Ook naastgelegen panden kocht Apple op, om er zo één grote megastore van te maken.

Naar verluidt is de Apple Store in Den Haag de eerste in Nederland die is voorzien van een Genius Bar van 360 graden, waar klanten terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld hun iPhone, iPad of Mac. Daarnaast kun je in de winkel workshops bijwonen en worden er speciale sessies georganiseerd voor basisscholen in de buurt. De Haagse Apple Store wordt een van de grotere winkels van het bedrijf in Europa.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu