Dit zegt de miljoeneninvestering van Apple in glasfabrikant Corning

Lars Paijmans
15 mei 2017, 9:33
1 min leestijd

Apple investeert 200 miljoen dollar in glas-leverancier Corning. Een fors bedrag, maar erg logisch als je verder kijkt dan de huidige producten van Apple.

Lees verder na de advertentie.

De Apple Corning investering verklaard

Corning is de producent van Gorilla Glass, het ijzersterke glas dat voor smartphone- en wearable-schermen gebruikt wordt. Dit komt uiteraard van pas voor Apple, maar een groep analisten vermoedt (via CNBC) dat de deal veel meer zegt over de toekomst van Apple dan aanvankelijk leek.

Apple Corning

Zo gelooft Oppenheimer-analist en Corning-expert Andrew Uerkwitz dat Apple hiermee investeert in draadloos opladen. Als Apple dit jaar afscheid neemt van de metalen behuizing van de iPhone, en teruggaat naar een glazen achterkant voor de iPhone 8, is deze extra capaciteit hard nodig. Dit jaar verschijnt er nog de ‘ouderwets’ ogende iPhone 7S, maar volgend jaar zijn alle iPhones waarschijnlijk volledig van glas.

“Metaal zit draadloos opladen in de weg”, aldus Uerkwitz. “Dus heb je een glazen achterkant nodig die niet breekt, of keramiek. Corning specialiseert zich in beide materialen.”

Exclusieve rechten op AR-glas

De investering zegt volgens andere analisten -waaronder Patrick Moorhead- ook iets over Apples plannen voor augmented reality. De afgelopen maanden gonst het van de geruchten over Apples grootse AR-plannen. Duizenden medewerkers zouden er inmiddels mee gemoeid zijn, en het is meerdere keren in geruchten langsgekomen dat Apple aan een AR-bril werkt. Deze bril zou zijn voordeel doen met een nieuw soort glas dat de ‘180-graden AR-ervaring’ optimaal benut.

Corning is niet alleen in staat om dit soort glas te maken, dankzij de 200 miljoen van Apple kan het bedrijf mogelijk exclusieve rechten krijgen om AR-glas te gebruiken. Apple en Corning zijn al tien jaar partners, en dankzij de investering zal dat nog wel even duren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen