Zo gaat Apple al haar (cloud)diensten verbeteren
Lars Paymans

Zonder dat je het door hebt, maak je gebruik van allerlei verschillende clouddiensten van Apple. Siri bijvoorbeeld, maar ook Apple Maps, Apple Music en natuurlijk iCloud. Apple gooit het bedrijf op zijn kop om deze Apple clouddiensten in een hoger tempo te verbeteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Clouddiensten worden beter

Bronnen van Bloomberg zeggen dat Apple de verschillende cloud-teams van Siri, Apple Maps, iCloud, Apple Pay, Apple News, iTunes en Apple Music allemaal onder één dak wil brengen. Vooralsnog werken deze teams afzonderlijk van elkaar, in verschillende gebouwen verspreid over Cupertino en Sunnyvale.

Apple Clouddiensten

Dit zou het oplossen van bugs in de software en het verbeteren van de afzonderlijke diensten onnodig vertragen, dus gaan de teams verhuizen. De gloednieuwe Apple Campus 2 die binnenkort haar deuren opent zal hier ongetwijfeld een rol in gaan spelen.

Project Apple Pie

Naast het bundelen van de verschillende teams start Apple achter de schermen ook met een nieuw project dat de codenaam ‘Pie’ heeft. Dit nieuwe systeem moet in de toekomst alle clouddiensten onlosmakelijk met elkaar verbinden. Dit geeft Apple niet alleen meer controle, maar moet ook de snelheid van de clouddiensten verbeteren.

Volgens Bloomberg zou Apple de eerste stappen met Project Pie al hebben gezet, door onderdelen van Siri, Apple News en de iTunes Store ernaar te verplaatsen. Daarnaast moet een intern foto-opslagsysteem Apple minder afhankelijk gaan maken van Google en Amazon. Dat Apple zo zwaar inzet op diensten is geen toeval. Hoewel de iPhone-verkopen langzaam teruglopen, levert de diensten-categorie steeds meer op. Reken er dus maar op dat we hier volgend jaar en de jaren erna alleen maar meer over te horen krijgen.

Lees het laatste nieuws over iCloud

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.