‘Apple werkt aan Chromecast-concurrent om tv-dienst populair te maken’

Michel van 't Klaphek
22 november 2018, 8:43
2 min leestijd
‘Apple werkt aan Chromecast-concurrent om tv-dienst populair te maken’

Om Apples tv-dienst in 2019 zo toegankelijk mogelijk te maken, werkt het bedrijf aan een Chromecast-concurrent. Het bedrijf wil een betaalbare hdmi-dongle op de markt brengen waarmee je films en series kunt kijken.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Chromecast-concurrent moet groot publiek aanspreken’

Dat schrijf The Information na gesproken te hebben met een betrokken ontwikkelaar. Apple zou al langer met het idee spelen en de stick (die via usb of hdmi aangesloten wordt) volgend jaar op de markt brengen. Je steekt de dongle achterin je tv waarna je Apples eigen films en series kunt kijken. Waarschijnlijk draait de Chromecast-concurrent op tvOS.

Google-Chromecast-2018-uitgelicht

Volgens de website wil Apple haar tv-dienst zo toegankelijk mogelijk maken en een breed publiek trekken. Hierdoor wordt de Apple-stick een stuk goedkoper dan de Apple TV. Deze mediaspeler is met zijn vanafprijs van 159 euro namelijk allesbehalve goedkoop. Googles Chromecast kost 39 euro en is mede hierdoor ontzettend populair.

Ook kunnen iPad- en iPhone-bezitters gratis kijken naar documentaires, films en series die Apple zelf produceert. De tv-dienst komt volgens de gesproken ontwikkelaar niet op Android uit. Dit is opvallend, omdat Apple Music hier bijvoorbeeld wel beschikbaar is.

Lees ook: Chromecast (2018) review: knappe gadget wordt ietsjes beter

Apple pakt uit met tv-dienst

Het bedrijf uit Cupertino heeft grootse plannen en inmiddels tientallen films en series aangekocht. Ook zijn diverse prominenten uit de showbizz aan boord gehaald en zelfs hele productiestudio’s aangekocht.

Apple heeft inmiddels één miljard dollar aan de tv-dienst uitgegeven en sloot afgelopen weekend bijvoorbeeld nog een deal met de makers van Moonlight. Deze film werd met een Oscar bekroond. Check ons Apple tv-dienst overzicht voor alle series en films die op de Netflix-concurrent gaan uitkomen.

The Information zegt niet zeker te weten of de tv-dongle ook daadwerkelijk uit gaat komen. De meeste ideeën blijven immers op de tekentafel liggen, maar er zijn uitzonderingen. Over de HomePod werd bijvoorbeeld ook jarenlang gepraat. Uiteindelijk kwam Apples slimme speaker pas begin dit jaar in de eerste landen uit. De Nederlandse release laat nog op zich wachten.

Op de hoogte blijven van Apples tv-dienst? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen