Apple doet uniek verzoek en vraagt Bloomberg om verhaal terug te trekken

Michel van 't Klaphek
20 oktober 2018, 10:33
2 min leestijd
Apple doet uniek verzoek en vraagt Bloomberg om verhaal terug te trekken

Bloomberg denkt dat Apple door China wordt gebruikt voor spionage. Nadat het bedrijf uit Cupertino eerder al een fel persbericht naar buiten bracht, moet de website het verhaal nu helemaal terugtrekken. ‘Het is gewoon niet waar’, zegt Tim Cook.

Lees verder na de advertentie.

Apple: ‘Verwijder artikel over Chinese infiltratie’

In een interview met Buzzfeed News laat de topman het achterste van zijn tong zien. Hij zegt onder meer dat Bloomberg niet meewerkt, stug bij haar standpunt blijft en dat er geen bewijs voor de aantijgingen is. Apple bracht eerder al een persbericht met de titel “What Businessweek got wrong about Apple” naar buiten. De toon is fel: iets wat we niet gewend zijn van Apple.

Lees ook: Opinie: Waarom Apple het verhaal over Chinese infiltratie zo fel ontkent

Apple china hack

Nu gaat Tim Cook zelfs een stapje verder. Hij is van mening dat Bloomberg het verhaal helemaal moet terugtrekken, omdat er geen bewijs is. Het zakenblad zegt dat Apple-servers zijn gebruikt voor Chinese surveillance.

De Chinese fabrikant Super Micro zou voor 2015 stiekem computerchips aan Apple-apparaten hebben toegevoegd, om zo massaal data af te kunnen tappen. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor miljoenen Apple-gebruikers, als het verhaal waar zou zijn.

Bloomberg blijft bij standpunt

Volgens Tim Cook is het verhaal namelijk ‘helemaal niet waar’. Apple heeft na publicatie direct contact opgenomen met Bloomberg, en antwoord gegeven op alle vragen van de website. Apple komt er alleen niet uit met het zakenblad omdat men bij haar standpunt blijft, ondanks het gebrek aan bewijs. Het bedrijf uit Cupertino wil daarom dat het originele stuk helemaal wordt verwijderd.

Het is de eerste keer dat Apple oproept tot zoiets. Tim Cook zegt hierover: ‘We hebben het bedrijf op zijn kop gezet en alles nagetrokken, van e-mails tot aan paklijsten. Nergens hebben we sporen gevonden van het bewijs dat Bloomberg zegt te hebben. Het verhaal is dus gewoon niet waar en moet worden teruggetrokken.’

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu