De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple voor het eerst in jaren weer aanwezig op CES-beurs: dit kun je verwachten

Michel van 't Klaphek
3 januari 2020, 8:57
2 min leestijd
Apple voor het eerst in jaren weer aanwezig op CES-beurs: dit kun je verwachten

Voor het eerst in tientallen jaren is Apple weer aanwezig op de Consumer Electronics Shows (CES). De iPhone-maker laat echter geen nieuwe apparaten zien: de show draait om HomeKit.

Lees verder na de advertentie.

Apple aanwezig op CES 2020

Dat schrijft de doorgaans goed ingevoerde Apple-journalist Mark Gurman. Apples aanwezigheid is opvallend, want het bedrijf was in 1992 voor het laatst op de beursvloer in Las Vegas te vinden. Nieuwe producten hoeven we echter niet te verwachten. Apple gaat het vooral over software hebben.

LG tv AirPlay HomeKit

Ten eerste laat het bedrijf uit Cupertino de mogelijkheden van HomeKit zien, het platform om slimme apparaten in en rondom het huis met elkaar te koppelen. Daarnaast gaan er waarschijnlijk meerdere bedrijven HomeKit-producten aankondigen.

Verder verwacht Gurman dat Apple het een en ander over Siri gaat vertellen. Over de inhoud is nog vrij weinig bekend. Wel neemt Apple in de vorm van topvrouw Jane Horvath op 7 januari deel aan een panel. Tijdens dit panel wordt het onderwerp privacy besproken. De deelname komt niet uit de lucht vallen: Apple zet privacy de laatste jaren steeds meer in als marketinginstrument.

Ook interessant: Apple en andere techbedrijven maken open standaard voor smart home

Netwerken op de achtergrond

Alhoewel Apple de afgelopen jaren officieel niet op de beurs aanwezig was, stuurde het bedrijf altijd wel enkele medewerkers naar Las Vegas. In 2018 zou men bijvoorbeeld in het geheim hebben afgesproken met mogelijke leveranciers van augmented reality-brillen.

CES is een van de grootste techbeurzen ter wereld. Alhoewel baanbrekende productlanceringen meestal uitblijven, is het wel een belangrijk evenement voor de industrie. Er wordt bijvoorbeeld veel genetwerkt. Ook is CES een fraai platform voor kleine fabrikanten: zij kunnen hier redelijk makkelijk de schijnwerpers pakken.

Op de hoogte blijven van Apple op CES 2020? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen