Apple koopt hitserie Carpool Karaoke voor Apple Music

Lars Paijmans
27 juli 2016, 10:30
2 min leestijd
Apple koopt hitserie Carpool Karaoke voor Apple Music

Als je de afgelopen maanden door je Facebook- of Twitter-tijdlijn gebladerd hebt ben je ongetwijfeld een Carpool Karaoke video tegenkomen. Apple heeft deze hitserie overgenomen om Apple Music te kunnen promoten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Carpool Karaoke overgenomen voor Apple Music

Carpool Karaoke was oorspronkelijk slechts een onderdeel van de Late Late Show With James Cordon op de Amerikaanse zender CBS. Dit groeide echter al snel uit tot een online hit die over de hele wereld bekeken werd.

Apple Carpool Karaoke

Vanaf vandaag is Apple de eigenaar van de serie nu Apple Carpool Karaoke van CBS overgenomen heeft. Hoeveel hiervoor betaald heeft is niet bekend, maar wekelijks zullen er nieuwe afleveringen op Apple Music verschijnen. Apples Eddy Cue zegt enthousiast te zijn over de overname:

“We houden van muziek, en Carpool Karaoke viert muziek op een unieke en leuke manier die alle leeftijden aanspreken. Het past perfect bij Apple Music en geeft ons de kans om leden toegang te geven tot artiesten en beroemdheden”

In Carpool Karaoke nemen beroemdheden plaats in de auto van James Cordon die vervolgens een blokje om rijdt. Ondertussen wordt er luidkeels meegezongen en gedanst met populaire nummers die door de auto schallen. Tal van bekende gezichten hebben al meegedaan aan de serie, waaronder Coldplay, Stevie Wonder, Justin Bieber en onlangs ook Michelle Obama die je hieronder kunt bekijken.

First Lady Michelle Obama Carpool Karaoke

16 afleveringen, exclusief voor leden

Nu Apple Carpool Karaoke bezit zullen er in ieder geval 16 afleveringen worden gemaakt. CBS Television Studios en Fulwell 73 zullen de productie ervan voor hun rekening nemen. Het is onwaarschijnlijk dat James Cordon de show zal blijven presenteren. Opvallend, want volgens velen is hij de belangrijkste reden van het succes.

Naast Apple Carpool Karaoke is Apple ook bezig met de ontwikkeling van Planet of the Apps, een nieuwe show die in de loop van 2017 de wereld van apps presenteert. In het verleden heeft Apple aangegeven vooral shows te willen maken om bestaande diensten als Apple Music en de App Store te promoten.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu