Dit Apple patent start de auto voordat je instapt

Rutger Otto
3 februari 2015, 14:32
2 min leestijd
Dit Apple patent start de auto voordat je instapt

Apple is al vrij actief op de automarkt met CarPlay, maar het bedrijf hoopt autorijden misschien nog gemakkelijker en gebruiksvriendelijker te maken, blijkt uit een patent dat Apple toegewezen kreeg.

Lees verder na de advertentie.

Apple zet dit jaar in op CarPlay, waarmee het bedrijf uit Cupertino iOS naar de auto wil brengen. De komende jaren moet CarPlay enorm gaan groeien als het aan Apple ligt; in 2019 hoopt het bedrijf dat 24 miljoen voertuigen van de software voorzien zijn.

apple carplay patent

Diepere integratie met auto’s

Apple wil echter nog een stapje verder gaan om de binding met je auto uit te bouwen. Een nieuw ingediend patent legt uit dat de iPhone via bluetooth aan je auto gekoppeld kan worden, waarmee je bijvoorbeeld de deuren op slot kunt zetten, de motor kan starten of instellingen van de auto aan jouw eisen kan aanpassen. Denk bij dat laatste onder meer aan hoe je stoel staat ingesteld, hoe de spiegels staan en wat de temperatuur in de auto moet zijn als je instapt.

Apple zou deze integratie met de auto willen doorvoeren met een speciale bluetooth-module. Deze oplossing zou een flinke stap zijn op de automarkt om dit soort functies te kunnen invoeren. Ook zou Apple bijvoorbeeld Touch ID kunnen toevoegen om ervoor te zorgen dat alleen jij de auto kan starten.

apple carplay patent

Apple CarPlay patent

Apple heeft overigens vaker patenten ingediend voor technologie in de auto, bijvoorbeeld voor een systeem waardoor je auto automatisch op slot gaat als je erbij vandaan loopt. Dat Apple een patent aanvraagt betekent niet dat deze functies binnenkort daadwerkelijk het levenslicht zien. Het Amerikaanse bedrijf vraagt aan de lopende band patenten aan en soms hoor je er nooit meer iets van.

Met CarPlay doet Apple de eerste echte stap richting het besturen van auto’s met iOS. Later dit jaar moet CarPlay vaker op de weg te zien zijn in nieuwe modellen van grote autofabrikanten, momenteel zit de functie voornamelijk in losse dashboardradio’s van onder meer Pioneer.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu