Patent: Apple ontwikkelt slimmere versie van CarPlay

Michel van 't Klaphek
9 november 2019, 10:18
2 min leestijd
Patent: Apple ontwikkelt slimmere versie van CarPlay

Het is nog even wachten voordat de Apple Car uit de startblokken vertrekt, maar achter de schermen is het bedrijf uit Cupertino al bezig met de software. Een nieuw opgedoken patent omschrijft namelijk een slimmere versie van CarPlay.

Patent: Apple ontwikkelt nieuwe CarPlay

Het document is op 7 november ingediend bij de USPTO, de Amerikaanse octrooienorganisatie. Zoals meestal het geval is bij patenten, wordt de uitvinding behoorlijk wazig omschreven. In het document valt te lezen dat Apple bezig is met een elektronisch apparaat dat in je dashboard geplaatst kan worden. Dit device heeft een touchscreen en luistert ook naar spraakcommando’s via Siri.

carplay patent

Tijdens het rijden houdt deze nieuwe versie van CarPlay je op de hoogte van de verkeerssituatie, is in staat muziek af te spelen en te navigeren. Ook kan het ‘slimme touchscreen’ berichten versturen en oplezen. Het is de bedoeling dat het systeem in je auto wordt ingebouwd, of via je iPhone wordt geactiveerd.

Tot zover niks nieuws onder de zon, zou je denken. Het patent beschrijft echter behoorlijk nauwkeurig hoe deze versie van CarPlay rekening gaat houden met jouw gewoontes. De software weet na verloop van tijd bijvoorbeeld uit zichzelf dat je iedere ochtend om 8:00 uur naar je werk gaat, en stelt dan een aangepaste Apple Music-afspeellijst samen.

Deze is precies op maat gemaakt, waardoor je alle liedjes kunt luisteren voor je op locatie bent.  Het patent beschrijft nog een aantal andere voorbeelden van de slimmere CarPlay-versie. Het systeem is bijvoorbeeld in staat om ‘s ochtends een selectie van nieuwsartikelen te maken, waarna je deze tijdens de autorit kunt luisteren. Een soort Blendle Audio dus.

Lees ook: Overzicht: Dit zijn de 7 beste CarPlay-apps

Apple Car: de stand van zaken

Lange tijd leek het erop dat het Apple Car-project geparkeerd werd. De laatste maanden komen er echter steeds meer berichten naar buiten dat de ontwikkeling in volle gang is. Afgelopen zomer werd bijvoorbeeld Drive.ai overgenomen, een bedrijf dat software voor zelfrijdende auto’s ontwikkelt. Ook sloeg Apple onlangs de handen ineen met Quanta, een belangrijke producent.

Op de hoogte blijven van de Apple Car? Schrijf je dan in voor de iPhoned-nieuwsbrief, of download onze gratis app!

Lees meer over Apples zelfrijdende auto

Via: iMore
Bron: USPTO
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's