De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

CarPlay 2.0 komt eraan – Apple past website alvast aan

Yannick Chalkiopoulos
28 september 2023, 10:30
2 min leestijd
CarPlay 2.0 komt eraan – Apple past website alvast aan

Er komt een nieuwe versie van CarPlay aan en de website van Apple is inmiddels aangepast. Dit is wanneer Apple CarPlay 2.0 uitbrengt!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe generatie CarPlay komt eraan

Het is al een tijd bekend dat er een nieuwe generatie van CarPlay komt, want Apple kondigde in juni vorig jaar al aan dat CarPlay een compleet nieuwe interface krijgt. CarPlay 2.0 is een flinke uitbreiding op de eerste generatie en neemt vrijwel alle schermen van je auto over. Met de vernieuwde variant van het besturingssysteem is het eindelijk mogelijk om functies van de auto zelf te bedienen.

Lees ook: Dit zijn de beste dongles om je CarPlay draadloos te maken

Hierdoor wordt CarPlay veel beter geïntegreerd in de auto. Standaardinstellingen als de radio, temperatuur en airco kunnen met CarPlay 2.0 via Apple’s besturingssysteem bediend worden. Nu zijn die functies nog niet aan CarPlay verbonden, maar daar komt met de nieuwe generatie verandering in. Apple heeft nog geen precieze datum genoemd voor de release van CarPlay 2.0, maar geeft nu iets meer duidelijkheid.

CarPlay

Dit is wanneer CarPlay 2.0 komt

Apple kondigde CarPlay 2.0 al in juni 2022 aan, maar noemde nooit een datum waarop de nieuwe versie van het besturingssysteem verschijnt. Dat is nu nog steeds niet het geval, maar de website van Apple is wél aangepast. Op de pagina van CarPlay schrijft het bedrijf namelijk dat er eind 2023 aankondigingen komen over de voertuigen die met de nieuwe versie van het besturingssysteem werken.

Het is goed mogelijk dat Apple dan onthult wanneer CarPlay 2.0 verschijnt én welke auto’s ondersteuning krijgen voor de nieuwe software. Het is de verwachting dat Apple eerst de definitieve versie van CarPlay 2.0 presenteert. De update voor de nieuwe generatie wordt vermoedelijk kort daarna uitgebracht. Goed nieuws dus, want over een paar maanden komt de nieuwe generatie van CarPlay eindelijk uit!

carplay-2.0

Niet alle auto’s ondersteunen CarPlay 2.0

Dat betekent helaas niet dat iedereen CarPlay 2.0 krijgt, want niet alle auto’s hebben ondersteuning voor de nieuwste versie van het besturingssysteem. Een groot aantal bekende automerken heeft wel al aangekondigd de nieuwe versie van CarPlay te ondersteunen. Merken als Ford, Renault en Volvo hebben al aangegeven samen te werken met Apple voor de nieuwe generatie van CarPlay.

Lees ook: Zien: zo goed ziet de nieuwe CarPlay eruit in een Porsche

Er zijn ook automerken die juist niet van plan zijn om CarPlay 2.0 toe te staan. Zo gaf BMW al aan niet van plan te zijn om de nieuwe generatie van CarPlay te installeren, omdat het besturingssysteem dan toegang moet krijgen tot alle gegevens van de auto. Wil je weten of jouw auto ondersteuning krijgt voor CarPlay 2.0? Bekijk dan hier welke merken de nieuwe versie van CarPlay ondersteunen!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: Apple
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu