Apple CareKit: raamwerk voor ontwikkeling medische apps

Apple heeft CareKit aangekondigd, een raamwerk voor apps die patiënten en hun naasten inzicht geeft in de vordering van hun behandeling. De open source-tool wordt vanaf april beschikbaar en de eerste app die ervan gebruikmaakt is voor mensen met Parkinson.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is Apple CareKit

Apple CareKit is een nieuwe ontwikkeltool voor apps waarmee patiënten meer inzicht krijgen in hun eigen behandeling. Het is een aanvulling op het eerder gelanceerde ResearchKit, waarmee apps voor medisch onderzoek ontwikkeld kunnen worden. Diverse instituten gaan CareKit gebruiken om mensen met Parkinson te helpen met hun persoonlijke behandelplan. De eerste app kan onder meer de effectiviteit van medicatie en beweging checken. De data die wordt verzameld, verbetert de patiëntenzorg en kan op een veilige manier worden gedeeld met artsen. Daarbij kies je zelf wat er gedeeld wordt, benadrukt Apple.

apple carekit

De apps die ontwikkeld kunnen worden met CareKit hebben een raamwerk dat uit vier belangrijke elementen bestaat. Allereerst is er een Care Card waarop de patiënt zijn medische info terug kan vinden. Verder bevat de app een Symptom and Measurement Tracker, waarmee vastgelegd kan worden hoe een patiënt zich voelt en of er bepaalde symptomen zijn opgetreden.

Ook is er een Insight Dashboard, waarop te zien is hoe de symptomen behandeld worden en welke medicatie er is voorgeschreven. Tot slot is er Connect dat de patiënt in staat stelt de gegevens uit de andere onderdelen te delen met vrienden of familie, maar ook met behandelaars. Hierdoor moeten zowel patiënten als medische instituten beter in staat zijn om iedereen op de hoogte te houden van de status van een patiënt. Het is de bedoeling dat CareKit in april verschijnt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.