De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple versterkt CareKit-encryptie met techniek van Tresorit

Lars Paijmans
11 januari 2017, 19:04
2 min leestijd
Apple versterkt CareKit-encryptie met techniek van Tresorit

Apple heeft end-to-end encryptie toegevoegd aan CareKit om de dienst beter te beveiligen. Hierdoor kan het platform nu ook veilig gebruikt worden door ziekenhuizen voor patiëntengegevens.

Lees verder na de advertentie.

CareKit encryptie extra beveiligd

Om deze CareKit end-to-end encryptie toe te voegen, is Apple een samenwerking aangegaan met Tresorit. Dit beveiligingsbedrijf heeft de ‘ZeroKit-techniek’ beschikbaar gesteld aan Apple. Deze techniek zorgt ervoor dat geen enkele data gedeeld wordt met een dienst tijdens het versturen ervan.

Apples CareKit was altijd al beveiligd met encryptie, maar alle data die op clouddiensten werd opgeslagen zou nog door de eigenaar van deze dienst ontcijferd kunnen worden. Met end-to-end-encryptie zijn de gegevens volledig afgeschermd en kan zelfs Apple er dus met geen mogelijkheid meer bij.

CareKit encryptie

Volgens Apple heeft ZeroKit verschillende voordelen ten opzichte van standaard encryptie. Zo regelt de dienst de registratie van gebruikers en wachtwoorden, zodat ontwikkelaars geen toegang hebben tot wachtwoorden. Mocht de server van een ontwikkelaar die CareKit gebruikt gekraakt worden, dan krijgt de hacker alsnog geen toegang tot deze gegevens.

Het belangrijkste voordeel is dat de informatie die dokter en patiënt met elkaar delen ook echt privé blijft met CareKit. Dit is belangrijk, omdat ziekenhuizen hierdoor voldoen aan de strenge eisen op het gebied van privacy als ze ervoor kiezen om CareKit te gebruiken.

Gaan ontwikkelaars het gebruiken?

Tresorit benadrukt dat de beveiliging van ZeroKit van het hoogste niveau is. Al meer dan een jaar staat er een beloning van 50 duizend dollar voor iemand die de dienst kan kraken, maar dat is meer dan duizend hackers nog niet gelukt.

Omdat CareKit een open platform is, betekent dit dus niet dat alle CareKit-diensten per definitie nu beter beveiligd zijn. De ontwikkelaar moet er zelf voor kiezen om ondersteuning voor ZeroKit toe te voegen en jij als gebruiker kunt daar niet voor kiezen.

Lees het laatste nieuws over HealthKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu