‘Apple Car wordt softwareproject voor zelfrijdende auto’s’

Rutger Otto
29 juli 2016, 9:07
2 min leestijd
‘Apple Car wordt softwareproject voor zelfrijdende auto’s’

Apple heeft voormalig BlackBerry-topman Dan Dodge aangetrokken om bij de auto-afdeling te gaan werken. De focus op een eigen ‘Apple Car’ zou meer naar de achtergrond verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Car software

Dat melden verschillende bronnen aan Bloomberg. Dan Dodge werkt sinds eerder dit jaar bij Apple in de autodivisie. Eerder was hij oprichter en ceo van QNX, een besturingssysteem voor auto’s dat in 2010 door BlackBerry werd overgenomen. Nu is Dodge bij Apple onderdeel van een team dat door Bob Mansfield wordt geleid.

Mansfield, die eerst projecten overzag zoals de iPad, is nu ingezet voor het autoproject van Apple, dat bestempeld wordt als Project Titan. Eerder werd er vanuit gegaan dat Apple aan een eigen auto zou werken, maar die plannen lijken naar de achtergrond zijn verschoven.

Onder Mansfield wordt voorrang gegeven aan het ontwikkelen van een zelfrijdend softwaresysteem, melden bronnen. Toch zou Apple niet helemaal gestopt zijn met het ontwerpen van een eigen wagen. Daarmee behoudt het bedrijf volgens Bloomberg de optie om uiteindelijk samen te werken met een autobedrijf of te komen tot een overname, in plaats van zelf een auto te bouwen. Apple wilde niet op de berichtgeving reageren.

Ford CarPlay

Project Titan

Over Project Titan gaan al tijden geruchten. Apple zou een eigen auto ontwikkelen, mogelijk elektrisch, mogelijk zelfrijdend. Als doel werd gesteld dat die auto rond 2020 af moest zijn, maar recent werd al bekend dat dat niet gehaald zou worden.

Dat Bob Mansfield de leiding zou krijgen over Project Titan is ook nog niet zo lang bekend. The Wall Street Journal schreef daar begin deze week pas over. Eerst stond het project nog onder leiding van Dan Riccio en Johny Srouji, die in 2012 samen de taken van Mansfield overnamen als de top van Apples hardware-organisatie. Als top van Project Titan brengt Mansfield veel ervaring mee en is hij mogelijk de man die er een succes van kan maken.

Lees meer over Project Titan

Bron: Bloomberg
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen