Apple registreert alvast ‘Apple Car websites’

Rutger Otto
9 januari 2016, 10:31
2 min leestijd
Apple registreert alvast ‘Apple Car websites’

Alweer een nieuwe hint die erop wijst dat Apple aan een eigen auto werkt. Het bedrijf heeft verschillende domeinnamen geregistreerd die wijzen op de Apple Car.

Lees verder na de advertentie.

Apple Car websites

Apple heeft de domeinnamen apple.car, apple.cars en apple.auto geregistreerd. Dat schrijft MacRumors. De adressen werden in december van vorig jaar aangemaakt door Apple, valt te lezen via Whois, de website waarop je kunt checken van wie een bepaalde domeinnaam is.

Geruchten gaan direct dat deze registratie op de komst van Apple’s onaangekondigde auto wijzen. Maar het zou evengoed kunnen dat de domeinen aan CarPlay gerelateerd zijn, de oplossing van Apple om iOS naar de auto te brengen. Met CarPlay krijg je de Apple-ervaring van de iPhone, maar dan in de auto. De bediening gaat zo veel mogelijk via Siri, zodat je bestuurders hun ogen op de weg kunnen blijven houden, terwijl ze bijvoorbeeld sms’jes beantwoorden of muziek kiezen.

project titan
Kan de auto van Apple eruit komen te zien als dit concept?

Veel geruchten rond de ‘Apple Car’

Aan de andere kant zouden de domeinen wel eens écht op een auto van Apple kunnen wijzen. De afgelopen tijd zijn er steeds opnieuw hints opgedoken dat Apple interesse heeft in de auto-industrie. Vorig jaar meldden meerdere anonieme bronnen dat Apple met een team van honderden werknemers bezig is om een elektrische auto te bouwen die in 2019 of 2020 geleverd moet worden.

Apple zou daarnaast gesprekken hebben gevoerd met de autoriteiten van Californië over de regelgeving rondom zelfrijdende auto’s. Ook zou het bedrijf een eigen gebied met rijgelegenheid zoeken, mogelijk om de auto in het geniep te testen.

Werknemers van autobedrijven naar Apple

In het verleden viel op LinkedIn te lezen dat werknemers van autobedrijven als Tesla, Ford en GM de overstap maakten naar Apple. Het bedrijf van Tim Cook zou vrij agressief gehandeld hebben in het ‘wegkapen’ van werknemers bij andere bedrijven.

Ondanks de opstapelende geruchten, heeft Apple nog niets gezegd over Project Titan, zoals het vermeende autoproject heet. Het is dus afwachten of Apple de strijd met Tesla en Google op het gebied van auto’s echt zal aangaan.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen