‘Projectleider Apple Car verlaat het bedrijf’

Rutger Otto
23 januari 2016, 13:55
2 min leestijd
‘Projectleider Apple Car verlaat het bedrijf’

De naam Steve Zadesky zegt je wellicht niets, maar hij zou aan het roer staan bij Apples auto-project. Inmiddels heeft hij zijn collega’s geïnformeerd dat hij Apple verlaat.

Lees verder na de advertentie.

Apple Car projectleider weg

Apple zou werken aan een eigen elektrische auto en dat de vermeende projectleider opstapt, mag een domper voor het bedrijf genoemd worden. The Wall Street Journal heeft geschreven over het aangekondigde opstappen van Zadesky.

Steve Zadesky werkt al een tijdje bij Apple, al 16 jaar. Ooit begon hij als werknemer bij Ford, maar in 1999 werd hij aangenomen bij Apple. Daar werkte hij onder meer aan de iPod en iPhone. Ook heeft Zadesky een aantal patenten op zijn naam staan.

Het verlaten van Apple is volgens bronnen om persoonlijke redenen, dus met zijn werkzaamheden voor het bedrijf zou het weinig te maken hebben. “Zijn vertrek is een tegenslag voor één van de meest besproken projecten op technologiegebied”, schrijft The Wall Street Journal. “Apple is het meest waardevolle bedrijf ter wereld geworden met zijn elektronische producten, maar nu het zijn pijlen op de auto-industrie richt, dienen nieuwe uitdagingen zich aan.”

project titan

Een auto van Apple

Over de auto van Apple (werktitel: Project Titan) wordt al tijden gesproken. Werknemers van merken als Tesla, Ford en GM stapten al over naar het bedrijf van Tim Cook. Tesla-ceo Elon Musk noemde Apples vermeende project pas geleden nog een ‘publiek geheim’.

Er wijzen veel geruchten richting de komst van een auto, maar Apple heeft zelf nog niets aangekondigd. Wel registreerde het bedrijf deze maand drie domeinnamen die iets met auto’s te maken hebben. Eerder sprak het bedrijf al met autoriteiten in Californië om te spreken over regels omtrent zelfrijdende auto’s.

Op iPhoned schreven we een artikel met alle geruchten en mogelijke ontwikkelingen op een rij. Dat artikel vind je via deze link.

Lees meer over Apple

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu