‘Apple Car wordt in Oostenrijk gebouwd, niet zelfrijdend’
Lars Paijmans

Er is een flinke lading nieuwe geruchten over Apple’s geheime autoproject gearriveerd. De auto zou in een geheim lab in Berlijn ontwikkeld worden, is in eerste instantie niet zelfrijdend en wordt gemaakt door het Oostenrijke Magna.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het is nog steeds de vraag of Apple daadwerkelijk aan de ‘Apple Car’ werkt, maar een nieuw artikel van de Frankfurter Allgemeine Zeitung gooit vandaag weer wat versie olie op het vuur.

Apple Car ontwikkeling

Zij schrijven dat Apple een geheim lab heeft in Berlijn, waar een klein team van tien tot twintig man uit de Duitse auto-industrie de auto aan het testen en ontwikkelen is. Het team doet echter meer dan alleen het technische aspect. Zo kijkt men naar mogelijke concurrentie en zou er druk gezocht worden naar partners op de Duitse markt.

apple car

Lees ook: Waarom een auto van Apple heel logisch is

Het Oostenrijkse Magna neemt vervolgens de productie van de auto voor haar rekening. De toeleverancier heeft hier alle ruimte voor nu ze geen Mini’s meer produceren. In theorie kan de fabrikant honderdduizenden Apple Cars fabriceren.

Apple Car pas in 2019

Over de Apple Car zelf is nog maar weinig bekend. Hij zou bijvoorbeeld niet zelfrijdend zijn. Apple onderzoekt wel de mogelijkheden, maar denkt hier pas bij een latere versie van de Apple Car mee aan de slag te kunnen. Ook zou Apple van plan zijn om de auto als deeldienst op de markt te brengen. Een dergelijke deeldienst kennen we bijvoorbeeld al door Greenwheels.

De ontwikkeling van Apple’s eerste auto zit pas in een relatief vroeg stadium, aangezien het voertuig pas in 2019 of 2020 op de markt komt. Apple heeft, zoals gewoonlijk, nog niets gezegd over Project Titan; de vermoedelijke naam van het autoproject van Apple.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.