Apple haalt maker van digitale kentekenplaten aan boord

Rutger Otto
6 november 2015, 9:09
2 min leestijd
Apple haalt maker van digitale kentekenplaten aan boord

Een medewerker van Reviver, een bedrijf dat digitale kentekenplaten maakt, is door Apple aangenomen om aan een speciaal project te werekn. Weer een stapje dichterbij de Apple Car?

Lees verder na de advertentie.

Project Titan

Apple heeft weer iemand aangenomen die wel eens aan de nog onaangekondigde auto van het bedrijf zou kunnen gaan werken. Rónán Ó Braonáin werkt volgens zijn LinkedIn-profiel als ‘Secret Agent’ bij Apple aan een speciaal project. Gezien zijn achtergrond zou het niet vreemd zijn als hij als onderdeel van het team gaat opereren dat aan Project Titan werkt. Dat zou de codenaam zijn voor de auto van Apple.

Braonáin werkte eerder bij Reviver, waar hij het ontwikkelaarsteam aanstuurde. Daarvoor werkte hij onder meer bij Vision Fleet met software van elektrische auto’s, en daarvoor werkte hij aan auto-apps bij BMW.

apple car kenteken

Apple Car kenteken

Inmiddels zou Apple al een team van tientallen mensen hebben die samen in het geheim aan een auto werken. Wat Braonáin daar aan toe zou kunnen voegen, is de ervaring die hij bij Reviver opdeed. Dat bedrijf leverde bijvoorbeeld Slate, een digitale kentekenplaat met slimme functies. Met de plaat kunnen auto-eigenaren bijvoorbeeld zien waar hun wagen geparkeerd staat. Verder is via de kentekenplaat onderhoudsdata op te vragen en zijn digitale betalingen voor parkeren en tolwegen mogelijk. Grappig feitje: Steve Jobs vertikte het om met een kentekenplaat te rijden.

Of hij hierom is aangenomen is onbekend, aangezien hij slechts vijf maanden bij het bedrijf heeft gewerkt. Toch is het niet zo vreemd dat Apple naar dit soort initiatieven kijkt binnen de auto-industrie als het bedrijf zelf van plan is een wagen te bouwen. Gezien het aannemen van veel mensen uit de industrie en andere geruchten, lijkt het erop dat Apple inderdaad aan een auto werkt.

Wat dat voor auto zal worden is onbekend, want Apple wil niets loslaten over het project. Aannemelijk is dat het een elektrische auto betreft, al gaan er ook geruchten over een zelfrijdend model.

Lees meer nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen