Tim Cook hint naar Apple Car, maar voorlopig komt hij niet

27 februari 2016, 13:16
2 min leestijd
Tim Cook hint naar Apple Car, maar voorlopig komt hij niet

De geruchtenmolen rond een auto van Apple draaide iets minder hard dan voorheen, maar Apple-ceo Tim Cook geeft er weer een slinger aan.

Lees verder na de advertentie.

Apple Car hint van Cook

Komt die Apple Car er wel of niet? Tim Cook gaf een mooi antwoord toen hij er naar gevraagd werd tijdens de bijeenkomst van investeerders in Cupertino. “Weet je nog dat het als kind op kerstavond enorm spannend was wat er beneden aan de hand was?”, vraagt hij. “Nou, het blijft voorlopig nog even kerstavond.”

En daarmee weten we eigenlijk nog niets, maar Cook hint in elk geval dat Apple wel aan iets werkt bij de kerstboom. Elon Musk noemde het eerder een ‘publiek geheim’ dat Apple ambities heeft om in de auto-industrie te stappen. Apple zelf blijft vaag en heeft nooit iets aangekondigd of bevestigd.

Wat we in elk geval van Tim Cook’s antwoord kunnen afleiden is dat als Apple inderdaad aan een auto werkt, hij voorlopig nog niet klaar is. Daar gingen eerdere geruchten overigens ook niet vanuit. Meerdere bronnen meldden dat de auto op zijn vroegst in 2019 af zou zijn. Waarschijnlijk is dat nog een voorzichtige schatting.

apple carplay patent

Project Titan

Apple zou onder de naam ‘Project Titan’ aan de auto werken met een team dat uit zo’n 600 man bestaat. Daarvoor zou het bedrijf in een fabriek in Sunnyvale getrokken zijn. Omstanders hebben geklaagd over luide motorgeluiden die tot laat in de avond doorgaan. Dat strookt overigens niet met de geruchten dat Apple aan een elektrische auto zou werken, al is het met een hybride wel mogelijk om motorgeluiden te horen.

Als het nog vier jaar duurt voordat Apple zijn auto presenteert, kunnen we niets anders dan afwachten tot het bedrijf de aankondiging doet. Tot die tijd voorzien we je op iPhoned natuurlijk van het laatste nieuws en geruchten rondom Project Titan.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu