‘Apple noemt Apple Car-gebouwen naar Griekse goden’

Rutger Otto
12 april 2016, 10:55
2 min leestijd
‘Apple noemt Apple Car-gebouwen naar Griekse goden’

Apple heeft in het geheim verschillende gebouwen aangekocht en gehuurd. Vermoedelijk zijn ze bedoeld voor de ontwikkeling van Apple Car, gezien hun Griekse namen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Car Griekse namen

Achter de schermen zou Apple al een tijdje werken aan een eigen auto onder de noemer Project Titan. De Silicon Valley Business Journal schrijft dat de gebouwen namen hebben gekregen van Griekse ‘titanen’. Zie daar de link naar Apples autoproject.

Eerder hoorden we al van geruchten over een gebouw in Sunnyvale, Californië, waar omwonenden klaagden over ‘motorgeluiden’ die tot diep in de nacht te horen waren. Dat gebouw is inmiddels gedoopt tot ‘Rhea’ – een van de titanen in de Griekse mythologie. In bouwplannen staan verwijzingen naar de auto-industrie, zoals wielbalans en smeerolie.

apple auto

Griekse namen

Ook zijn andere namen opgedoken. Een voormalige productiefabriek in Sunnyvale heet nu ‘Medusa’, met omschrijvingen in de bouwplannen naar ‘eyetracking’. Een gebouw dat vroeger van FedEx was heet Magnolia en heeft een grote machine die bedoeld is om vervuiling te verminderen. Zeus, een onderzoeksgebouw in San Jose, Californië, zou een lab huizen voor een handvol onderzekers. Daaromheen staat een groot hek waar omstanders niet doorheen kunnen kijken.

Daar houdt het niet op, maar de bestemmingsplannen van gebouwen Athena en Corvinus zijn wat vager. Eerstgenoemde was een fabriek waar chips werden gemaakt en het is onduidelijk wat Apple daarmee gaat doen. Dat andere gebouw staat omschreven voor ‘industrieel gebruik’.

Apple Car geruchten

Hardnekkige geruchten doen de ronde over een autoproject van Apple. Het bedrijf van Tim Cook zou er sinds 2014 mee bezig zijn. Onduidelijk is wat het project precies is, velen denken aan een (elektrische) auto, maar uitbouwen van CarPlay is eveneens mogelijk.

Inmiddels zou Apple met meer dan duizend mensen aan het project werken. In korte tijd heeft het bedrijf werknemers aangenomen, voornamelijk uit de autowereld. Zo zijn er werkkrachten afkomstig van Tesla en Ford. Apple heeft zelf nog niets over het project naar buiten gebracht, maar verwacht wordt dat de eerste auto’s al in 2020 van de productieband rollen.

Lees meer over Project Titan

Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Apple CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen