‘BMW en Daimler wilden niet met Apple samenwerken aan auto’

Rutger Otto
21 april 2016, 9:03
2 min leestijd
‘BMW en Daimler wilden niet met Apple samenwerken aan auto’

Er zijn gesprekken gevoerd tussen Apple en autofabrikanten BMW en Daimler voor een mogelijke samenwerking, maar dat is uitgelopen op niets.

Lees verder na de advertentie.

Apple Car gesprekken

Dat schrijft de Duitse website Handelsblatt. Apple zou op zoek zijn naar een partij die kan helpen bij de productie van de Apple Car, de vermeende auto waar Apple volgens geruchten aan zou werken. Daarvoor zou het bedrijf uit Cupertino hebben aangeklopt bij Daimler en BMW. Die gesprekken liepen echter uit op niets.

Handelsblatt schrijft dat de onderhandelingen mislukten, omdat er vragen waren over wie het project zou gaan leiden en welk bedrijf er eigenaarschap kreeg over de data. Apple zou hameren op een diepe integratie met iCloud in de auto. “Apple wil dat de auto gebouwd wordt in nauwe samenwerking met zijn eigen software”, meldt het bericht. “Maar de Duitse automakers hebben van klantendatabescherming een sleutelrol gemaakt in hun toekomststrategie.”

apple en bmw
‘Apple wilde dat de BMW i3 de basis voor de Apple auto zou vormen’

Daimler en BMW

De gesprekken met BMW zouden vorig jaar al zijn gestrand, Daimler is recent afgehaakt, zeggen een anonieme bronnen. BMW kwam overigens al vaker in verbinding met de Apple Car. Vorig jaar werd gesuggereerd dat Apple overwoog om de BMW i3 als basis te nemen voor zijn eigen autoproject. Die gesprekken werden na een paar maanden gestaakt, maar geruchten gingen dat ze later weer hervat konden worden.

Inmiddels zou Apple overigens in gesprek zijn met de Oostenrijkse autofabrikant Magna Steyr om de auto te gaan maken. Topmensen van Apple zouden naar Oostenrijk zijn afgereisd om met het bedrijf te praten. Volgens bronnen is er nog geen indicatie die wijst op afwijzing van Magna Steyr.

Project Titan

Er gaan al tijden hardnekkige geruchten dat Apple aan een eigen auto werkt onder de naam Project Titan. Het bedrijf zou honderden werknemers op het project hebben zitten. Veel informatie is er niet bekend, maar volgens ingewijden gaat het om een elektrische auto die in 2019 of 2020 klaar moet zijn.

Lees meer over Project Titan

Bron: Handelsblatt
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen