De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple Campus 2: deze 5 bizarre eisen stelt Apple aan het nieuwe kantoor

Lars Paijmans
7 februari 2017, 22:01
3 min leestijd
Apple Campus 2: deze 5 bizarre eisen stelt Apple aan het nieuwe kantoor

Al jaren wordt er hard gewerkt aan de Apple Spaceship Campus, maar het einde is eindelijk in zicht: deze lente verhuist Apple naar dit futuristische kantoor. Dit zijn de bizarre eisen die Apple stelde aan het Apple Campus 2 ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Apple Campus 2 ontwerp: de eisen van Apple

In een uitgebreid artikel komt Reuters als een van de eerste meer te weten over de binnenkant van de Apple Campus 2. Hoewel we de afgelopen maanden al tientallen dronevideo’s hebben bekeken, was er tot vandaag namelijk nog maar erg weinig bekend over wat er binnen de glazen muren komt te staan. Al snel blijkt dat Apple de campus heeft ontworpen net zoals ze een nieuw Apple-product ontwerpen. Apple bevestigt aan Reuters dat de laatste hand momenteel gelegd wordt aan de enorme cirkelvormige Campus, en het deze lente in gebruik zal worden genomen.

Apple Campus 2 ontwerp

1. Iedere ventilatieschacht en leiding is goed verstopt

Apple eiste dat er geen ventilatieroosters of leidingen te zien mochten zijn in de reflectie van het glas. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Apple heeft de Campus uitgerust met de grootste glazen panelen ter wereld. Dit kon op de nodige weerstand van de bouwvakkers rekenen. Een anonieme medewerker stelt dat het ontwerpen van een product dat in je broekzak past iets heel anders is dan een enorm gebouw. “Met smartphones kun je de kleinste details uitwerken, terwijl de deuren gaan klemmen als je dit met een volledige campus doet.”

2. Toiletten en liftknoppen lijken op Apple-producten

Verschillende medewerkers die aan de Campus hebben gewerkt, vertellen ook dat veel elementen van het gebouw directe overeenkomsten hebben met Apples producten. Zo zien de knoppen in de lift eruit als iPhone homeknoppen en komt het ‘strakke’ ontwerp van de toiletten ook overeen met dat van Apples smartphone. “Ook de dingen die je niet eens ziet, doen ertoe voor Apple”, aldus een van de medewerkers. Dit doet direct denken aan de eerste Mac, waarin Steve Jobs de handtekeningen van de medewerkers liet zetten. Een detail dat je alleen zou zien als je de computer uit elkaar zou halen, maar wat volgens Jobs wel de moeite waard was.

Apple Campus 2 ontwerp

3. Handschoenen voor bouwvakkers en de perfecte deurknop

Maar daar blijft het niet bij. Apple zou er anderhalf jaar over gedaan hebben om de kwaliteit van de deurknoppen te bepalen. Deze moesten meerdere malen opnieuw gemaakt worden om een hogere kwaliteit te halen. Zelfs als de medewerkers geen enkele imperfectie tot op de nanometer konden vinden. Hetzelfde geldt voor de houten panelen, die bouwvakkers verplicht met handschoenen aan moesten pakken om op die manier enige beschadigingen te voorkomen.

4. Discussies met de brandweer over veiligheidsborden

De veiligheidsvoorschriften konden ook op de nodige weerstand van Apple rekenen. Een brandweer vertelt over vijftien verschillende vergaderingen die puur over het design van de nooduitgang-bordjes gingen. Apple wilde deze zo minimalistisch mogelijk, terwijl de brandweer zich aan voorschriften moest houden en de bordjes ook duidelijk wilde hebben in een noodsituatie.

Apple Campus 2 ontwerp

5. Deuropeningen zonder drempel, om afleiding te voorkomen

Ook als het op het ontwerp van de deuropeningen aankwam, hield Apple zijn poot stijf. Deze mochten absoluut geen drempel hebben, en volledig vlak met de rest van de grond zijn. Het idee erachter is dat medewerkers afgeleid worden als ze over een drempel moeten stappen, wat het bedrijf natuurlijk niet ten goede komt. Door de vloer vlak te houden kan iemand zonder na te denken van punt A naar B lopen en ook onderweg ongestoord dingen bedenken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen