Luchtfoto: zo ziet de Apple Campus 2 er van bovenaf uit

Thomas Haenen
30 december 2016, 9:04
1 min leestijd

Een nieuwe set luchtfoto’s biedt een ongekend gedetailleerde blik op de Apple Campus 2. Het nieuwe hoofdkantoor van Apple wordt volgend jaar geopend.

Lees verder na de advertentie.

Apple Campus 2 luchtfoto

Apple is inmiddels al ruim drie jaar bezig met de bouw van een nieuw hoofdkantoor, maar het lijkt erop dat het werk binnenkort eindelijk voltooid is. Luchtfoto’s van SkyIMD bieden een uitgebreide blik op de Apple Campus 2 van bovenaf. Via de website van SkyIMD kun je tot op de kleinste details inzoomen.

De luchtfoto is beschikbaar als één gigantische afbeelding, maar bestaat eigenlijk uit zo’n 380 losse foto’s zijn samengevoegd. Samen resulteert dat in één indrukwekkend beeld met een resolutie van 34.111 bij 49.487 pixels, of zo’n 1,7 gigapixels. In totaal omvat de foto een terrein van ongeveer 1,2 vierkante kilometer. Toch kun je aardig inzoomen: individuele zonnepanelen zijn prima te tellen en soms valt er zelfs nog een bouwvakker te spotten.

Apple Campus 2 luchtfoto

De foto’s zijn gemaakt vanuit een klein Cessna 172-vliegtuigje, ruim 600 beter boven de grond. SKyIMD gebruikte een Phase One iXU RS1000-camera van 100 megapixels. De foto’s werden na afloop samengevoegd om dit monster van een luchtfoto te creëren.

De Apple Campus 2 is het nieuwe hoofdkantoor van Apple en gaat in 2017 definitief open. Het biedt ruimte voor meer dan 13.000 medewerkers. Het beschikt onder andere over een fitnesscentrum, een auditorium met ruimte voor 1000 man en een cafetaria met plek voor 3000 man.

Op de foto’s is te zien dat de buitenkant van het gebouw inmiddels vrijwel volledig af is. Het bouwteam zou zich de komende maanden vooral bezig houden met de afwerking van het gebouw én het land er omheen. Zo zou er in het midden van de ronde campus een gigantisch park moeten komen waar medewerkers kunnen ontspannen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: SkyIMD
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen