Dit Apple Café vol eten, drinken en Apple-computers werd in 1997 bijna geopend

Lars Paijmans
14 februari 2017, 17:03
1 min leestijd
Dit Apple Café vol eten, drinken en Apple-computers werd in 1997 bijna geopend

In 1997 had Apple serieuze plannen om een Apple Café te maken. Duik twintig jaar terug in de tijd met deze schetsen en stel je voor hoe jij hier had kunnen eten, vergaderen of Apple-computers kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Eten, drinken en Macs gebruiken in het Apple Café

In een interview met Fast Company geeft Tony Christopher een interessant kijkje in het Apple Café dat er nooit zou komen. Hij kreeg de taak om een concept te maken voor dit gebouw, en vertelt vandaag het idee erachter. Ook Steve Jobs speelde een rol in dit ontwerpproces.

Apple Café
Apple Café

Het leek Jobs destijds een goed idee om een Apple Café te maken. Dit zou een nieuwe manier kunnen zijn om met klanten in contact te komen. Destijds leek een cafe met op iedere tafel een Apple-product hier de beste oplossing voor. Op deze computers konden gasten eten bestellen, films kijken, internetten of spelletjes spelen.

Uiteindelijk toch een Apple Store

“Het interieur was erg high tech”, legt Christopher uit. “We wilden laten zien dat dit een plek van de toekomst was, in plaats van een café dat terugkijkt op het verleden.” De plannen voor deze (voor die tijd) hippe bars waren zo concreet dat Apple naast een vestiging in Los Angeles ook cafés in Parijs, Londen, New York, Tokio en Sydney wilde bouwen.

Uiteindelijk zou het plan voor dit Apple Café er nooit komen en zijn er elementen uit de plannen doorgevoerd in de Apple Store. Deze winkels van Apple zijn inmiddels overal ter wereld te vinden. Hoewel een echte winkel beter past bij Apples verdienmodel om producten te verkopen, zijn we na het zien van de design-tekeningen toch teleurgesteld dat het Apple Café nooit van de grond kwam.

Apple Café

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Categorieën: Achtergrond, Apple
Thema: Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen