Wat Apple van plan is met Canadese startup Buddybuild

Lars Paijmans
3 januari 2018, 9:26
1 min leestijd
Wat Apple van plan is met Canadese startup Buddybuild

Apple begint het nieuwe jaar goed voor app-ontwikkelaars. Het bedrijf heeft de Canadese startup Buddybuild overgenomen. Maar wat is Apple hier precies mee van plan?

Lees verder na de advertentie.

Apple neemt Buddybuild over

iMore ontdekte een blogpost op de website van Buddybuild, waarin het bedrijf de overname bevestigt. “Ons volledige team is vanaf nu onderdeel van Apple!” schrijft het blog trots. Daar zullen app-ontwikkelaars ook blij mee zijn, want de tools die Buddybuild in het verleden heeft gemaakt, komen ongetwijfeld goed van pas.

De afgelopen tijd maakte de startup speciale software die ontwikkelaars helpt om sneller en gemakkelijker apps te ontwikkelen via GitHub, BitBucket en GitLab. Deze hulpmiddelen zullen vanaf nu ook toegepast worden op Apples Xcode. Het volledige Buddybuild-team is onderdeel geworden van Apples Xcode-divisie en zal daar ‘geweldige nieuwe ontwikkeltools maken voor de volledige iOS-community’.

buddybuild

Hoewel de startup in Canada blijft, worden er geen nieuwe gebruikers voor Buddybuild meer aangenomen. Vanaf 1 maart 2018 worden alle tools die met Android te maken hebben definitief geschrapt. De vraag is nu wanneer ontwikkelaars gaan zien wat deze nieuwe aanwinst gaat betekenen. Zijn de plannen al vergevorderd genoeg om tijdens WWDC 2018 onthuld te worden?

Het is in ieder geval wederom een mooie aanwijzing dat Apple in 2018 zijn best gaat doen om het ontwikkelen van apps voor iOS en macOS te versimpelen. Naast nieuwe tools zou het bedrijf ook een gloednieuw platform presenteren dat macOS- en iOS-apps met elkaar bundelt. Dit moet ervoor zorgen dat een iOS-app straks met een druk op de knop ook op de Mac werkt.

Lees ook: ‘Apple gaat iPhone-, iPad- en Mac-apps met elkaar combineren’

Bron: Buddybuild
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen