De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple AR-bril komt in 2022 en je hebt geen iPhone meer nodig’

Piet-Jan Lentjes
26 november 2021, 9:28
2 min leestijd
‘Apple AR-bril komt in 2022 en je hebt geen iPhone meer nodig’

Dat Apple achter de schermen bezig is met een eigen augmented reality-bril is al langer bekend. Volgens de laatste geruchten heeft de speciale bril van Apple geen iPhone nodig om te werken.

Lees verder na de advertentie.

Apple AR-bril komt in 2022: geen iPhone meer nodig

Dat zegt Ming-Chi Kuo, een bekende analist in de Apple-wereld. Het wordt een headset die er daadwerkelijk uitziet als een bril en alleen over AR beschikt. Je ziet dan een virtuele laag over de werkelijkheid heen. Dat is bijvoorbeeld handig als je aan het navigeren bent en ‘geprojecteerde’ pijlen laten zien welke kant je op moet.

laatste apple-product

Verder zegt Kuo dat de bril ongeveer dezelfde processorkracht heeft als een Mac. Maar hij denkt wel dat de headset twee processors krijgt, een high-end en een langzamere. De snelle processor heeft de performance vergelijkbaar met de M1 voor de Mac. De andere processor zal vooral gebruikt gaan worden voor zaken die te maken hebben met de verschillende sensoren op de bril.

De analist voorspelt ook dat de bril twee 4K micro OLED-schermen van Sony gaat krijgen. Dit zou volgens hem de weg vrijmaken voor VR-ondersteuning. Volgens Kuo is Apple van plan om de iPhone binnen tien jaar geheel te vervangen door augmented reality. De AR-bril is mogelijk de eerste stap van dit enorme project.

Lees meer: Apple Glass: 6 verwachtingen voor Apples eerste slimme bril

Hier werkt Apple aan

Apple Glass, Apple View of iGlass: hoe de nieuwe bril van Apple straks heet weet niemand, maar dat eraan gewerkt wordt is duidelijk. Het product duikt de afgelopen jaren namelijk steevast op in patenten en uitgewerkte concepten.

Volgens Ming-Chi Kuo, sleutelt het bedrijf zelfs aan drie brillen. Een headset die er daadwerkelijk uitziet als een bril en deze bril zou dus alleen over AR beschikken. Daarnaast werkt Apple aan een headset met augmented en virtual reality (AR en VR). Deze zou eruit zien als concurrerende headsets, zoals die van Oculus (dat weer onder Meta valt).

Op de achtergrond sleutelt Apple volgens de kenner ook aan slimme contactlenzen. Details hierover ontbreken nog, want het project zou nog in de beginnende fase zitten.

Apple AR-bril

Meer Apple-nieuws en tips?

Wil je zo snel mogelijk alle Apple-geruchten lezen of vind je de tips erg leuk? Houd deze website dan in de gaten, download de iPhoned-app en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram. Wel doen!

Bron: 9To5Mac
Bron afbeelding: iDrop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen