Apple onderzoekt hoe iPhone en AR-bril samen kunnen werken
Lars Paymans

Als Apple vroeg of laat een augmented reality-bril uitbrengt, is het niet de bedoeling dat je iPhone thuis blijft. De twee producten gaan namelijk nauw met elkaar samenwerken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple bril werkt met iPhone samen

Sinds dit jaar duiken er regelmatig Apple-patenten op die overduidelijk een AR-bril bespreken. Ook vandaag draaien de tekst en tekeningen er niet omheen: het bedrijf uit Cupertino onderzoekt de mogelijkheden van een slimme bril.

In het patent zien we hoe software van Metaio (een ar-startup die Apple in mei overnam) gebruikt kan worden op zowel een iPhone als een AR-bril. Het idee hierachter is dat gebruikers hierdoor de dingen die ze op de bril zien met hun iPhone kunnen beïnvloeden.

Apple bril augmented reality

Als je bijvoorbeeld over straat loopt en via augmented reality een venster ziet verschijnen bij een gebouw, kun je deze selecteren door op je iPhone erop te tikken. Een eerder patent van Metaio dat inmiddels aan Apple toegeschreven is, beschrijft geanimeerde posters van bioscoopfilms en hoe AR kan helpen met interieurdesign.

Hoe Apples AR-bril gelanceerd kan worden

Bovendien laat het zien hoe Apple de bril wil introduceren. Dit jaar worden de eerste stappen gezet met de introductie van ARKit op de iPhone en iPad met iOS 11. Online regent het nu al indrukwekkende demo’s, en dat zal dit najaar alleen nog maar toenemen als de techniek voor iedereen beschikbaar komt.

Zodra er genoeg AR-apps zijn verschenen, kan Apple een volwaardige AR-bril uitbrengen die direct aan de slag kan met al deze apps. Door de software zowel op de bril als de iPhone te laten werken, kunnen ontwikkelaars beide apparaten ondersteunen zonder een andere uit te sluiten.

Het patent van vandaag werd in april ingediend en vandaag toegekend. Hoewel Apple vaker patenten van producten indient die uiteindelijk nooit verschijnen, is dit het zoveelste bewijsstuk in de afgelopen maanden dat Apple serieus nadenkt over het maken van een AR-bril. Met de indrukwekkende start van ARKit kunnen we ze geen ongelijk geven.

Lees het laatste nieuws over ARKit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.