Apple brengt rapport uit over werkomstandigheden
Redactie

Apple brengt een rapport uit over de werkomstandigheden bij haar leveranciers. De iPhone producent is vele malen eerder in het nieuws geweest over klachten bij de behandeling van werknemers, het personeel zou onder veel te hoge druk moeten presteren. Het is voor het eerst dat Apple zo’n openhartig verslag uitgeeft.

Rapport

In het rapport wat Apple vrijgeeft staat een onderdeel over de behandeling van het personeel, daarbij is er een lijst van 156 leveranciers vrijgegeven. Het rapport zou onder zware druk van activisten uit verschillende landen zijn geopenbaard.

Werknemers

Dat de werknemers niet goed worden behandeld was al langer bekend. In het rapport worden 27 pagina’s gewijd aan onderzoeken naar personeelsomstandigheden, in totaal zijn er 229 onderzoeken gedaan.

Personeel zou niet zorgvuldig worden geselecteerd. Zo worden mensen met een medische aandoening of zwangere vrouwen ook gewoon aan het werk gezet door de leveranciers, puur omdat Apple de druk te hoog opvoert.

In 112 fabrieken wordt er niet zorgvuldig genoeg omgegaan met chemische stoffen. De gevaarlijke stoffen worden verkeerd opgeslagen, komen te dicht in contact met de werknemers en worden verkeerd behandeld.

Apple gaat grote stappen ondernemen om dit in de toekomst te voorkomen, het bedrijf heeft toestemming gegeven om de werkomstandigheden te laten analyseren door een onafhankelijke partij en gaat haar personeelsomstandigheden aanpassen.

iPhone

Vooral rond de productie van de iPhone zou veel te veel stress ontstaan, er vinden veel zelfmoorden plaats door arbeiders die de iPhone moeten produceren. In 2009 heeft een werknemer zelfmoord gepleegd omdat het prototype van de iPhone kwijt was geraakt.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.