‘Apple brengt kleine en goedkope iPhone uit’
Redactie

Volgens de geruchten komt Apple nog dit jaar met een nieuw instapmodel van de iPhone. Het toestel zal onder de naam iPhone nano op de markt worden gebracht. De nieuwe smartphone van Apple kun je naar verwachting voor een flink lager bedrag kopen dan de iPhone 4S.

Lancering tegelijk met iPhone 5

De geruchten komen voort uit de informatie van de China Times. Anonieme bronnen binnen de leveranciersketen van Apple hebben informatie naar buiten gebracht. Het is de bedoeling dat de kleine en goedkope smartphone tegelijk met de iPhone 5 wordt gelanceerd.

Concurren met goedkope smartphones

Het doel van Apple om de nano versie op de markt te brengen, is om te kunnen concurreren met de andere goedkope smartphones. Momenteel is er naast de 4S versie en de 8GB versie wel een goedkoper model in de vorm van de iPhone 3GS beschikbaar. Hier betaal je namelijk op dit moment 349 euro voor. Maar om echt te concurreren met de goedkopere smartphones ligt deze prijs zelfs nog te hoog.

De informatie van China Times is gebaseerd op anonieme bronnen. Het is dus nog maar de vraag of het gerucht ook echt bewaarheid zal worden. Het is namelijk niet voor het eerst, dat naar buiten wordt gebracht, dat er een mini iPhone zal komen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.