De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple brengt iOS 9.2.1 uit voor iPhone, iPad en iPod touch

Wouter Nijsen
19 januari 2016, 19:23
2 min leestijd
Apple brengt iOS 9.2.1 uit voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft vanavond iOS 9.2.1 beschikbaar gemaakt. Het gaat om een kleine update die enkele bugfixes en andere verbeteringen doorvoert.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over iOS 9.2.1

iOS 9.2.1

iOS 9.2.1 is de eerste update sinds de release van iOS 9.2, die begin december werd uitgebracht. De update was al een tijdje bij Apple in ontwikkeling en werd eerder als bèta voor zowel ontwikkelaars als gebruikers beschikbaar. Nu kan ook het grote publiek de nieuwe iOS-versie downloaden. iOS 9.2.1 brengt geen nieuwe features, maar staat in het teken van bugfixes en beveiligingsupdates. In de releasenotes valt te lezen dat een probleem is opgelost dat optrad bij de installatie van apps met een MDM-server (Mobile Device Management). Voor de rest lijken het verbeteringen te zijn waarvan je als gebruiker niet veel zult merken.

Apple werkt momenteel hard aan iOS 9.3, de derde grote update van iOS 9. Vorige week werd een bèta van iOS 9.3 beschikbaar gemaakt en bekend welke nieuwe features de update brengt. Nieuw is Night Shift, een nachtmodus die de hoeveelheid blauw licht op het scherm vermindert. Ook wordt het mogelijk om meerdere Apple Watches aan één iPhone te koppelen en de Notities-app te beveiligen met Touch ID.

Verder brengt iOS 9.3 diverse mogelijkheden voor het onderwijs en 3D Touch-functies voor Apple-apps die dat nog niet hebben. Voorbeelden hiervan zijn de Instellingen- en Weer-app. Lees ook ons artikel waarin we alle vernieuwingen van iOS 9.3 op een rijtje zetten.

iOS 9.2.1 downloaden

Je kunt iOS 9.2.1 downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Gebeurt dat niet, dan raden we je aan om het over enkele minuten nogmaals te proberen. iOS 9.2.1 is beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer of de iPod touch (vijfde en zesde generatie). De update is circa 40MB groot.

Lees het laatste nieuws over iOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen