Apple brengt geanimeerde stickers uit voor iOS 10

Rutger Otto
2 juli 2016, 13:32
2 min leestijd
Apple brengt geanimeerde stickers uit voor iOS 10

Er zijn nieuwe stickers beschikbaar voor de iOS 10 Berichten-app. Het is de eerste keer dat Apple een aanvullende stickerpakket uitbrengt voor de dienst.

Lees verder na de advertentie.

iMessage stickers

Gebruikers die de iOS 10-bèta draaien, kunnen de stickers downloaden via iTunes Preview. In de pakketten zitten onder meer smileys, hartjes, handen en icoontjes van de klassieke mac. Daarover schrijft onder meer de Japanse website Mac Otakara.

Mensen met een Apple Watch zullen niet erg onder de indruk zijn van de nieuwe stickers, want de smileys, hartjes en handen waren daarvoor al beschikbaar. Dit zijn bewegende plaatjes die je naar andere gebruikers kunt sturen, al moeten ze dan wel iOS 10 draaien. Er waren al iconen uit de geschiedenis van Apple beschikbaar op iMessage, daar komen nu ook plaatjes van ‘Classic Mac’ bij.

imessage ios 10

Plakken in berichten

De stickers worden dus niet automatisch geïnstalleerd, maar gebruikers kunnen ze los downloaden. Zo bepaal je zelf welke stickers je wel en niet op je iPhone zet en kun je dus ook ruimte besparen door ze niet te installeren. Je kunt de stickers in gesprekken naar elkaar sturen, maar het is ook mogelijk om ze op bepaalde berichten te ‘plakken’ als reactie. Daarnaast zijn de stickers te gebruiken op plaatjes of zelfs op andere stickers om het allemaal wat op te leuken.

De toevoeging van stickers is één van de vernieuwingen die tijdens Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC werden aangekondigd. De Berichten-app gaat in iOS 10 op de schop om een betere chat-app te worden met meer mogelijkheden. Naast stickers kunnen gebruikers bijvoorbeeld ook gifjes versturen en animaties op de achtergrond verzenden, zoals ballonnen of vuurwerk. Daarnaast zijn er bekende functies van de Apple Watch naar de iPhone gekomen, zoals het versturen van je hartslag of simpele krabbels.

Lees ook: iMessage in iOS 10: doet de chat-app van Apple er weer toe?

iMessage in iOS 10

Met iOS 10 wordt het iMessage-platform geopend voor ontwikkelaars, zodat ze er aparte apps voor kunnen maken die in de Berichten-app werkt. In de demonstratie tijdens WWDC was bijvoorbeeld te zien hoe een gebruiker eten kon bestellen via de app of geld kon overmaken.

iOS 10 is op dit moment alleen nog maar voor ontwikkelaars beschikbaar, later deze maand verschijnt een publieke bèta waar iedereen aan mee kan doen. De officiële versie van iOS 10 komt in het najaar uit.

Lees meer over iOS 10

Categorie: Apps
Thema: iMessage

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen