‘Apple verkoopt geen Bose-producten meer in de Store’

Rutger Otto
18 oktober 2014, 10:09
1 min leestijd
‘Apple verkoopt geen Bose-producten meer in de Store’

Het gerucht ging al langer, maar nu lijkt Apple de verkoop van Bose-producten echt stopgezet in de Store. Online kun je ze niet langer bestellen.

Lees verder na de advertentie.

Niet beschikbaar

De Bose speakers en -oordopjes zijn via de zoekfunctie nog wel te vinden, maar er staat consequent bij dat ze ‘momenteel niet beschikbaar’ zijn. Sinds Apple Beats heeft overgenomen, is de relatie van Apple met Bose snel afstandelijk geworden. Zo diende Bose een claim in dat Beats hun ‘noise-cancelling’ techniek had gekopieerd. Later troffen Apple en Bose een schikking over de rechtszaak.

Toch was er in de Verenigde Staten nog commotie rondom een koptelefoons bij de NFL. Bose heeft in het American Football een sponsordeal, waarmee het dragen van Beats-koptelefoon verboden is. Eén van de spelers, Colin Kaepernick, kreeg al een boete van 10 duizend dollar opgelegd omdat hij toch op een persconferentie kwam met Beats op zijn hoofd. Sindsdien plakt hij zijn koptelefoon af met tape.

beats music kosten

Apple Bose vete

De rivaliteit tussen Bose en Apple kan echter één van de redenen zijn dat Apple de samenwerking stopzet (of andersom). MacRumors voorspelde al dat beide bedrijven hun eigen weg zouden gaan, en dat lijkt nu definitief gebeurd. Ook in Nederland dus, waar we verder weinig van de commotie hebben meegekregen.

Wil je nu een nieuwe koptelefoon of speakers kopen via Apple, dan zijn er nog wel een aantal andere mogelijkheden, waaronder producten van Bowers & Wilkins, JBL en Philips.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu