Apple-topman vernietigend over nieuw Apple boek: ‘Grote onzin’

Wouter Nijsen
19 maart 2014, 9:05
2 min leestijd
Apple-topman vernietigend over nieuw Apple boek: ‘Grote onzin’

Apple CEO Tim Cook laat geen spaan heel van een nieuw boek dat dieper ingaat op de periode van Apple na de dood van Steve Jobs. De topman doet het verhaal af als ‘onzin’. Het boek slaagt er volgens hem niet in om de essentie van het bedrijf en de oprichter op een juiste manier weer te geven.

Lees verder na de advertentie.

Het boek, getiteld ‘Haunted Empire: Apple After Steve Jobs’, is geschreven door voormalig techjournalist Yukari Iwatani Kane van The Wall Street Journal. Zijn verhaal is gebaseerd op gesprekken met huidige en voormalige zakenpartners van Apple.

Kane gaat dieper in op de dood van Jobs en beweert dat de beste dagen van Apple erop zitten. Cook heeft het boek gelezen en zijn commentaar is vernietigend. “Deze onzin hoort samen met andere boeken die ik over Apple heb gelezen”, aldus de CEO. “Ik ben juist heel zeker over onze toekomst.”

‘Tim Cook geraakt door Apple boek’

Tim Cook Apple

Dat Apple zich in een neerwaartse spiraal lijkt te bevinden, spreekt Cook tegen. “Apple heeft 85.000 werknemers die elke dag naar kantoor komen om hun beste beentje voor te zetten, om ‘s werelds beste producten te maken en om een indruk achter te laten in het universum. Dat is het hart van Apple en dat zal voor decennia zo blijven.”

Journalist Kane heeft gereageerd op de negatieve woorden van Cook. “Dat hij er zo sterk over denkt, moet betekenen dat ik hem geraakt heb”, aldus Kane tegenover Recode. “Zelfs ik was verrast door mijn conclusie, dus ik snap zijn emotie wel.”

Apple werd op 1 april 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne en heette aanvankelijk Apple Computer, Inc. Het elektronicabedrijf is gevestigd in Cupertino in Californië en had in 2012 ruim 70.000 werknemers en een omzet van circa 156 miljard dollar.

Het laatste Apple nieuws op een rijtje

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot Apple op een rijtje. Bekijk daarnaast de Tim Cook-pagina met meer informatie over de huidige bestuursvoorzitter van Apple.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu