Apple brengt designboek uit in Nederland voor 199 euro

Rick van der Veer
11 januari 2017, 14:24
2 min leestijd
Apple brengt designboek uit in Nederland voor 199 euro

Het Apple-boek met foto’s en ontwerpen van producten van de afgelopen twintig jaar is nu ook in Nederland te koop. De kleine variant kost 199 euro, terwijl je voor de grote versie 299 euro neer moet leggen.

Lees verder na de advertentie.

Apple-boek Nederland

Apple heeft zijn boek met foto’s van Apple-producten, ‘Designed by Apple in California,’ in Nederland uitgebracht. Het boek is nu verkrijgbaar in de Nederlandse Apple-store in twee formaten. De versie van 260 bij 324mm kost 199 euro, terwijl de grotere variant van 330 bij 413mm voor 299 euro over de toonbank gaat. Naast Nederland is het boek nu ook te koop in een aantal andere landen, waaronder Brazilië, Canada en een reeks andere Europese landen.

Apple-boek Nederland

Het designboek van Apple zou in eerste instantie maar in beperkte oplage verkrijgbaar zijn. Het is dan ook opvallend dat het bedrijf er uiteindelijk voor gekozen heeft om meer markten te betrekken bij de verkoop. Of Nederlandse Apple Stores ook exemplaren krijgen om in te kijken in de winkel is nog niet duidelijk.

Apple kreeg in de media veel kritiek over zich heen over zijn ontwerpboek. Critici vonden het boek te duur en gaven aan dat veel van de afbeeldingen in het boek ook gratis op internet staan. Anderen omschreven het boek als een manier van schaamteloze zelfpromotie.

Apples ontwerpboek

‘Designed by Apple in California’ legt twintig jaar aan productontwerp bij Apple vast in een serie van 450 foto’s. De inleiding van het boek is geschreven door Jony Ive, de hoofdontwerper bij Apple die bij bijna ieder Apple-product betrokken was. In de reeks staan niet alleen afbeeldingen van oudere Apple-apparaten, maar ook van de iPhone 7 en iPad Pro.

‘Designed by Apple in California’ is vanaf nu via de online Apple Store te bestellen, in het klein en het groot. Vanaf aanstaande vrijdag is het boek ook in de Apple-winkels in Amsterdam, Den Haag en Haarlem te koop.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Opmerkelijk
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen