‘Apple strikt ook Chinese fabrikant voor extra iPhone OLED-productie’

Lars Paijmans
15 februari 2017, 9:17
2 min leestijd
‘Apple strikt ook Chinese fabrikant voor extra iPhone OLED-productie’

Apple lijkt alles op alles te zetten om eind dit jaar genoeg OLED-iPhones klaar te hebben staan. Naast Samsung zou er ook een Apple BOE Technology deal gesloten zijn.

Lees verder na de advertentie.

Apple BOE Technology: extra OLED-fabrikant

In een nieuw verslag van Bloomberg stellen bronnen dat de Chinese fabrikant BOE Technology op het punt staat om een deal met Apple te sluiten. Dit zou de eerste keer zijn dat Apple met een bedrijf buiten Japan of Zuid-Korea de handen ineenslaat om iPhone-schermen te maken. Het is algemeen bekend dat BOE Technology aan flexibele OLED-displays werkt.

Apple BOE Technology

Voordat Apple zijn handtekening onder de afspraak zet, zou het bedrijf eerst de OLED-schermen testen. Omdat Apple nu pas in deze testfase zit, is het niet helemaal zeker dat BOE Technology al een rol speelt bij de iPhone 8 productie van 2017. Het kan namelijk ook goed dat Apple het bedrijf alvast inlijft voor de iPhones van 2018.

Lees ook: 4 redenen om uit te kijken naar een iPhone met OLED-display

BOE Technology heeft in ieder geval de capaciteit om een bedrijf als Apple te bedienen. Zo investeerde de fabrikant 14,5 miljard dollar in de bouw van twee enorme OLED-fabrieken. Een van de nieuwe fabrieken is in de loop van deze zomer klaar om te gaan produceren. Als beide fabrieken op stoom zijn, verwacht het bedrijf 1,6 miljoen vierkante meter aan flexibele AMOLED-glas te produceren. Ter illustratie: dat is meer dan de totale OLED-productie van 2016.

Eerder deze week werd bekend dat Apple een megadeal met Samsung heeft gesloten. Voor 160 miljoen OLED-schermen die eind dit jaar klaar moeten zijn. Deze zijn ongetwijfeld bedoeld voor de aankomende iPhone 8 (of iPhone X). Hoewel de iPhone 7S en 7S Plus waarschijnlijk geen OLED-display krijgen, verwacht Apple heel wat iPhones te verkopen die de nieuwe schermtechniek wel gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen