‘Apples bluetooth-tracker gebruikt ARKit om verloren spullen te vinden’

Lars Paijmans
29 augustus 2019, 11:04
2 min leestijd
‘Apples bluetooth-tracker gebruikt ARKit om verloren spullen te vinden’

Apple zou binnenkort een nieuw accessoire uitbrengen dat je helpt om verloren spullen terug te vinden. Deze bluetooth-beacon zou ARKit gebruiken om met de hulp van augmented reality naar de locatie van deze beacon te navigeren.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple bluetooth-tracker ondersteunt ARKit’

De afgelopen maanden is dit accessoire meerdere malen opgedoken in geruchten. Deze werkt ongeveer hetzelfde als de Tile-trackers: het kleine apparaatje stop je bijvoorbeeld in je rugzak of portemonnee, zodat je iPhone het signaal dat de tracker uitzendt kan detecteren.

Apple Bluetooth tracker

Macs die macOS Catalina of iOS 13 draaien kunnen deze signalen opvangen, zelfs als de tracker niet van jou is. Op die manier kan het accessoire gebruik maken van alle iOS- en macOS-apparaten in de buurt, zodat je persoonlijke apparaten niet binnen bluetooth-bereik hoeven te zijn om iets aan de tracker te hebben.

Apple zou een soortgelijk apparaatje hebben gemaakt, dat nauw samenwerkt met de vernieuwde Zoek Mijn-app die standaard op je iPhone staat vanaf iOS 13. In de code van deze app is het icoontje van ARKit gevonden, wat doet vermoeden dat we straks augmented reality kunnen gebruiken om onze weg naar de tracker te vinden.

Snel je weg naar de tracker gevonden

Als we kijken naar de Pixie Tracker, krijgen we een idee hoe dat kan werken. Deze tracker ondersteunt ook ARKit, zodat je via de lens van je camera precies de laatste bekende locatie vindt. Dat maakt het makkelijker om naar het apparaatje te zoeken als je al zo dichtbij bent dat een kaart niet gedetailleerd genoeg is.

In de code van de app is ook een andere functie van Apples tracker opgedoken. Je zou het apparaat kunnen koppelen aan een iPhone of Apple Watch, zodat je een notificatie krijgt zodra de tracker buiten het bluetooth-bereik raakt. Handig als je bijvoorbeeld je sleutels altijd in je broekzak hebt zitten en deze met de tracker aan je sleutelbos eruit vallen zonder dat je het door hebt.

Lees ook: Zo werkt de nieuwe Find My-app in iOS 13 en macOS Catalina

Het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Categorieën: Accessoires, Geruchten, iOS
Spotlights: ARKit, iPadOS
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's