Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Deze ‘AirPods’ bracht Apple al in 2007 uit

Lars Paijmans
12 september 2016, 15:50
2 min leestijd
Deze ‘AirPods’ bracht Apple al in 2007 uit

Je dacht misschien dat Apple vorige week haar eerste Bluetooth headset ooit onthulde met de komst van de AirPods. Niets is minder waar, want negen jaar geleden lanceerde Apple tegelijk met de eerste iPhone deze Apple Bluetooth headset.

Lees verder na de advertentie.

Apple Bluetooth headset verscheen in 2007

De Apple Bluetooth headset had destijds nog geen eigen naam, maar vertoont de nodige overeenkomsten met de gloednieuwe AirPods. Uiteraard is dit oortje ook draadloos, maar wat opvalt is dat ze ook voor een groot deel uit je oor steken. Net als bij de AirPods ziet de oortelefoon eruit alsof de kabel er simpelweg vanaf is geknipt.

Apple Bluetooth headset

Dit is nodig voor de microfoon, die onderin het uitstekende stuk zit verstopt. Destijds werd de Apple Bluetooth headset geprezen om de goede gesprekskwaliteit, en de manier waarop de microfoon geluid effectief kon oppakken. Ook bij de AirPods zit de microfoon op dezelfde plaats.

In de doos van de Apple Bluetooth headset zat een oplaaddock, waarin je zowel de iPhone als de oortelefoon kon opladen. Je koppelt de twee apparaten door ze hier tegelijk in te zetten. Op de oortjes zelf was een fysieke knop aanwezig, waarmee je een telefoongesprek kon aannemen of ophangen. Door de knop ingedrukt te houden weiger je een inkomend gesprek.

Vergelijkbare prijs met toen

Op het uiterlijk na worden de beperkingen ten opzichte van de AirPods echter al snel zichtbaar. Zo kun je er alleen gespreksaudio mee luisteren en geen muziek of podcasts, en is er geen manier om de oortjes op te laden zonder hem in een dock te stoppen. Met de AirPods pakt Apple dit anders aan door ze in een opbergdoosje met ingebouwde accu aan te bieden. Dat mag natuurlijk ook wel, een grove negen jaar later. De prijs werkt (met het oog op inflatie) grotendeels gelijk. In 2007 betaalde je voor deze headset 129 dollar, terwijl je voor een setje AirPods nu 159 dollar (€179 euro) neertelt.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu