Apple blokkeert App Store-account Epic Games: dit zijn de gevolgen voor jou

Mike Peek
30 augustus 2020, 9:49
2 min leestijd
Apple blokkeert App Store-account Epic Games: dit zijn de gevolgen voor jou

Apple dreigde er al eerder mee, maar nu is het echt zover: het bedrijf heeft het App Store-account van Epic Games geblokkeerd. We zetten de gevolgen voor je op een rijtje. 

Lees verder na de advertentie.

Epic Games heeft geen toegang meer tot App Store-account 

Het is de voorlopige climax van het conflict tussen Apple en Epic Games: de Fortnite-maker heeft niet langer toegang tot de App Store. Dat heeft grote gevolgen, want ook de andere games van het bedrijf zijn nu niet meer te downloaden. iOS-gebruikers die de games al op hun telefoon hebben staan, kunnen deze wel blijven spelen. 

Fornite App Store V-Bucks

Toch zit er een addertje onder het gras, want microtransacties zijn niet meer mogelijk. Ook het nieuwe seizoen van Fortnite, dat afgelopen donderdag uitkwam, zal niet speelbaar zijn op iOS en macOS. Daarnaast kunnen Apple-gebruikers de games van Epic alleen nog tegen elkaar spelen en niet meer tegen gebruikers van andere platforms als Android. 

Een hoogoplopend conflict 

Het conflict tussen Apple en Epic Games begon half augustus, toen Epic een eigen betaalsysteem toevoegde aan Fortnite. Zo konden spelers de valuta in de game, zogenaamde V-bucks, aanschaffen zonder commissie af te dragen aan Apple. Het bedrijf uit Cupertino reageerde daarop door Fortnite uit de App Store te verwijderen, waarna Epic Games Apple aanklaagde. De gamemaker vindt dat Apple misbruik maakt van haar machtspositie. 

Apple was van plan om niet alleen het account van Epic Games te verwijderen, maar ook dat van Epic International. Daar stak de rechter een stokje voor. Epic International wordt gebruikt voor de Unreal Engine. Epic biedt dit ontwikkelaarsprogramma aan voor andere gamemakers, die er hun eigen spellen mee kunnen bouwen. De rechter wilde voorkomen dat andere partijen de dupe worden van de ruzie tussen Apple en Epic Games. 

Epic bevestigt dat het geen toegang meer heeft tot het App Store-account, maar heeft nog geen officiële reactie gegeven. 

Via: Macrumors
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen