Apple blijft nipt marktleider in Smartphone verkopen
Redactie

Het aantal verkopen van Smartphone is volgens marktonderzoeker IDC in het laatste kwartaal van 2011 met 55% gestegen.

De lancering van de iPhone 4S was een belangrijke veroorzaker van deze grote groei in smartphone verkopen. 

Groei verkoop smartphone’s

De vraag naar smartphone’s is het afgelopen jaar sterk gestegen. De toestellen worden beter betaalbaar en de populariteit van mobiele telefoons die toegang hebben tot internet, apps en onder andere e-mail neemt sterk toe. De topmodellen mobiele telefoons, zoals de nieuwe iPhone 4S, gaan als warme broodjes over de toonbank. Apple verkocht 37 miljoen iPhone’s in de het laatste kwartaal van 2011.

2011: Een derde van de toestellen is een smartphone

Eind 2011 is een op de drie verkochte mobiele telefoons een smartphone. Apple vertegenwoordigd een marktaandeel van circa 24% in de smartphone markt (in Q4 2010 was dat 16%) en is hiermee net Samsung voor die een marktaandeel van 23% zou hebben (eerder in Q4 2010 was dat 9,4%). Samsung is hiermee het meest gegroeid in een jaar tijd.

Nokia en Blackberry (Research in Motion) hebben hun marktaandeel het afgelopen jaar flink zien kelderen naar respectievelijk 12% en 8%. HTC moet het doen met 6,5%.

Voor Microsoft ligt er een knappe uitdaging om het Windows Mobile platform in de markt te gaan zetten. Denk jij dat ze in 2012 een rol van betekenis gaan innemen?

Bron: IDC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.