Apple komt met speciale deals op Black Friday
Rutger Otto

‘Was het maar vast vrijdag’, schrijft Apple op zijn website. Vorig jaar waren er geen Apple Black Friday-deals, maar dit jaar zijn de koopjes terug.

Apple Black Friday

Apple besloot in 2015 niet mee te doen met Black Friday. Traditiegetrouw is dat de dag na Thanksgiving in de Verenigde Staten, die gezien wordt als de start van het seizoen om kerstaankopen te doen. Veel Amerikanen zijn dan vrij en trekken er op uit om van de speciale aanbiedingen van winkels gebruik te maken.

apple black friday

Ook in Nederland

Vorig jaar gaf Apple geen Black Friday-aanbiedingen, maar dit jaar heeft het een bedrijf er een speciale pagina voor in het leven geroepen. Ook in Nederland. En dat is interessant, want hiermee lijkt de Black Friday-gekte definitief ook naar Nederland overgewaaid. In 2014 waren er namelijk ook nog geen deals voor zwarte vrijdag. Toen focuste Apple zich op Wereldaidsdag, de dag die op 1 december plaatsvindt, waarbij Apple een deel van de verkoopopbrengst doneert aan het goed doel. Het bedrijf laat aan iPhoned weten dit jaar aandacht aan beide dagen te besteden.

Dit zijn de opties

Op de Black Friday-pagina van Apple staat een Apple Watch met de datum 25 november en de tekst ‘Hou ‘m vrij’. Volgens de pagina is die dag het uitgelezen moment om cadeaus te shoppen bij Apple. “Ons eerdaagse shoppingevent is begonnen voor je ’t weet”, staat erbij. “Kom vrijdag terug en vind voor iedereen het perfecte cadeau.”

Artikelen van boven de 40 euro die vrijdag voor 15.00 uur besteld worden, worden een dag later gratis bezorgd. Ook staat op de pagina dat Apple verschillende categorieën aanbiedt, die je al kunt bekijken. Zo kun je kiezen voor de secties ‘Apple’, ‘Muziek’, ‘Fotografie’ en ‘Games & speelgoed’. Lukt het niet om een goed cadeau te zoeken, dan kun je altijd nog kiezen voor een cadeaubon. Welke deals Apple biedt, zal vrijdag duidelijk worden.

Advertentie voor de feestdagen

Met kerst in aantocht heeft Apple een nieuwe reclame uitgebracht. De reclame heet ‘Frankie’s Holiday’ en heeft de ondertitel ‘Open je hart voor iedereen’. In het filmpje zie je hoe het monster van Frankenstein weifelend een kerstliedje begint te zingen op een dorpsplein. Aanvankelijk kijken de mensen onwennig, waarna ze samen in zingen uitbarsten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.