Staat Apple betalen met Bitcoins straks weer toe in de App Store?
Rutger Otto

Apple heeft in de voorwaarden een update gegeven over betalen met virtuele valuta. Het bedrijf staat software voor virtuele valuta toe als dat legaal is in alle gebieden waarin de app beschikbaar komt. Betekent dat de terugkeer van Bitcoin-apps?

bitcoin kleinEind 2013 en begin 2014 begon Apple apps uit de App Store te verwijderen die werkten met Bitcoins. Inmiddels heeft het bedrijf uit Cupertino de voorwaarden rondom het toelaten van apps in de Store geüpdatet, zo meldt Reuters. De terugkeer van Bitcoin-apps wordt daarmee niet uitgesloten.

Nieuwe voorwaarden

In de nieuwe voorwaarden staat onder 11.17: “Apps mogen gebruik maken van betaling met virtuele valuta, op voorwaarde dat zij dit in overeenstemming doen met alle staats- en federale wetten voor alle gebieden waar de app functioneert.”

Hoewel Apple hiermee een handreiking lijkt te doen naar virtuele valuta, bestaat er nog een hoop onduidelijkheid over welke cryptocurrencies Apple goedkeurt. Of Bitcoin daar bijvoorbeeld bij zit, is nog onbekend.

Een app als Gliph, een chat- en betaalapp die gebruik maakt van virtuele valuta, staat in de App Store, maar heeft de functie om Bitcoin-transacties te doen ervoor moeten uitschakelen. Of die optie straks weer ingeschakeld mag worden is nog niet duidelijk.

Virtuele valuta, legaal of illegaal?

Omdat cryptocurrencies als bitcoin alleen digitaal bestaan en digitaal worden gebruikt, worstelen regeringen over de hele wereld met de vraag of ze het moeten toestaan als legitiem betaalmiddel. De rechtbank Overijssel oordeelde op 14 mei 2014 nog dat Bitcoin wettelijk niet als geld gezien kan worden, maar dat het een ruilmiddel is, net als zilver en goud.

Lees meer over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.