‘Apple biedt 3,2 miljard dollar voor de overname van Beats Electronics’

Rutger Otto
9 mei 2014, 8:48
2 min leestijd
‘Apple biedt 3,2 miljard dollar voor de overname van Beats Electronics’

Krijgen we in de toekomst geen strak witte oordopjes meer bij aankoop van een nieuwe iPhone, maar oortjes met een ‘b’ erop? Wie zal het zeggen, want Apple staat op het punt Beats Electronics aan te kopen. Als het doorgaat is het Apple’s duurste aankoop ooit.

Update: Dr. Dré lijkt de overname in een Facebook video te bevestigen.

Lees verder na de advertentie.

apple beats

Financial Times heeft uit anonieme bronnen vernomen dat Apple met het bedrijf praat over een overname. Volgens mensen die dicht bij de onderhandelingen staan kan het bedrijf, dat is opgezet door muziekproducent Jimmy Iovine en Dr. Dre, volgende week al een deal met Apple sluiten. Er zouden echter nog wat punten zijn waarop de overeenkomst zou kunnen afketsen. Beats en Apple weigeren er allebei iets over te zeggen.

Richt Apple zich op muziek streamen?

Niet alleen zouden de koptelefoons na de eventuele overname in handen komen van Apple, ook de Beats streamingsdienst die dit jaar werd gelanceerd, komt dan in handen van Apple. Dat is interessant omdat Apple daarmee misschien een nieuwe toekomst ziet voor iTunes. Muziek streamen via iTunes-abonnement wordt dan ineens een optie, zeker omdat de inkomsten uit downloads via iTunes iets aan het dalen zijn.

Wanneer Tim Cook besluit om Beats daadwerkelijk over te nemen voor 3,2 miljard dollar, zal dat de grootste uitgave van Apple voor een bedrijf ooit zijn. Al sinds dat Steve Jobs aan het roer staat is het bedrijf uit Cupertino zeer terughoudend als het gaat om dit soort aankopen. Richard Lane, analyst bij Moody’s zegt: “Ik geloof niet dat ze 1 miljard hebben uitgegeven in één van de afgelopen vier jaren.”

Beats is populair onder jongeren

De Financial Times zegt dat het merk Apple onder jongeren in populariteit afneemt, wat onder meer komt door de opmars van Samsung. Wél populair zijn de koptelefoons van Beats. Zo vreemd is het dus niet dat Apple het bedrijf wil overnemen, Apple omarmde Beats altijd al. Ga maar eens kijken in de Apple Store: alle iPods zijn aangesloten op Beats koptelefoons.

Update: bevestigt Dr. Dre hier de overname?

Hoewel beide partijen de koop niet hebben bevestigd, lijkt het erop dat de deal rond is. Daar duidt een Facebook video van acteur Tyrese Gibson op. In de clip van anderhalve minuut feliciteert hij Dr. Dré in zijn bijzijn. Gibson grapt dat de Forbes-lijst moet worden aangepast omdat Dré ineens flink rijker is geworden. Na 66 seconden richt Dr. Dré zichzelf tot de kijker met de woorden: “De eerste miljardair van de hiphop, hier vanuit de West Coast.”

Dat lijkt verdacht veel op een geslaagde verkoop van Beats aan Apple.

Lees meer nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu