‘Apple is bezig Touch ID te verbeteren’

Roel van Hout
28 februari 2014, 17:33
1 min leestijd
‘Apple is bezig Touch ID te verbeteren’

Touch ID is handig, maar niet zonder kinderziektes: het wil nog wel eens voorkomen dat je vingerafdruk niet meteen herkend wordt. Apple is naar verluidt bezig dat euvel te verhelpen.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt AppleInsider op basis van anonieme bronnen. Het zou gaan om een softwarematige verbetering – eentje die dus wellicht in de komende update voor iOS, iOS 7.1, wordt meegestuurd. De update moet onder meer ervoor zorgen dat Touch ID de vingerafdruk van de bezitter van de iPhone 5S niet in de loop der tijd vergeet.

Nu gebeurt dat nog wel. Het is een probleem dat gemakkelijk te verhelpen is door je vingers opnieuw in te scannen, maar het zou natuurlijk chiquer zijn wanneer de telefoon in staat is om je vingerafdruk gewoon te onthouden. Een welkome verbetering, aangezien je soms geen zin hebt om na een paar keer proberen alsnog je code in te toetsen wanneer je gewoon snel even iets wil opzoeken.

Openheid over beveiliging Touch ID

Gisteren nog deed Apple een boekje open over de Touch ID beveiliging. Die openheid heeft hoogstwaarschijnlijk iets te maken met het plotselinge verschijnen van iOS 7.0.6 en de toedracht daarvan: er bleek al anderhalf jaar een flink lek in iOS te zitten. Om verdere vragen over de beveiliging van iOS te voorkomen speelt Apple daarom open kaart.

Met die verbeterde werking van Touch ID moet de iPhone 5S toch wel de beste smartphone van het moment zijn! Geïnteresseerd geraakt? Check hieronder de aanbiedingen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu