Apple bewust langzamer met NFC technologie

Redactie
7 juli 2012, 12:51
1 min leestijd
Apple bewust langzamer met NFC technologie

Er gaan geruchten dat de iPhone 5 gaat beschikken over een NFC chip, met een dergelijke chip kan de gebruiker betalen in winkels met de iPhone. Apple is echter niet de eerste die dan deze technologie gaat gebruiken, diverse telefoons beschikken al een tijdje over zo’n chip. Wall Street Journal heeft de situatie geanalyseerd en volgens hen is Apple bewust langzamer met het integreren van betaalmiddelen in de iPhone en wellicht komt de NFC chip nog niet in de iPhone 5 omdat de markt er volgens Apple ‘nog niet rijp voor is’.

Markt afwachten

nfc

Met veel dingen is Apple wat langzamer, ze zijn nooit degene die de eerste stap zetten op het gebied van technologie. Voordat de iPad bijvoorbeeld op de markt kwam waren er al zat andere tablets aanwezig. Dit is een slimme tactiek van Apple, ze laten de concurrenten werken als pioniers; Apple gebruikt concurrenten om de markt te verkennen en al achter de grote problemen te komen. Dit doet Apple nu ook bij het ‘mobiele betalen’, concurrenten zoals Blackberry en Google zijn al druk bezig met het ontwikkelen van een waterdicht betaalsysteem, maar de problemen die ze moeten overwinnen hoeft Apple niet nog eens te overwinnen.

Lees verder na de advertentie.

Passbook

Het blijkt ook dat er wel ideeën waren in Cupertino om eerder een NFC chip te integreren en te beginnen met het mogelijk te maken van betalingen middels een smartphone, maar veel brainstormsessies later kwamen ze uit bij Passbook. Deze nieuwe functie in iOS 6, onlangs bekend gemaakt, is een soort ‘tussenweg’. Je kan pasjes, tickets en voordeelcoupons bewaren, bij de kassa hoeft er alleen maar gescand te worden via het beeldscherm. Maar echt betalen is het nog niet en aangezien het voornamelijk barcodes zijn valt er niks te kraken.

passbook


Via: Wall Street Journal

Categorie: Geruchten
Thema: Apple
Device: iPhone 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen