Apple bevestigt overname SnappyLabs
Roel van Hout

Het gerucht zoemde dit weekend al rond, en wordt nu bevestigd door Apple: het bedrijf neemt SnappyLabs, de ontwikkelaar van SnappyCam, over.

De overname werd eerst gemeld door TechCrunch, maar Re/code wist een bevestiging van Apple te krijgen. Het bedrijf geeft verder echter geen commentaar op de deal: het enige dat de woordvoerder kwijt wilde was dat ‘Apple af en toe kleinere technologiebedrijven overneemt, en in het algemeen het doel of de plannen niet bespreekt.’

SnappyLabs is eenmansbedrijf

SnappyLabsKleiner dan SnappyLabs worden technologiebedrijven niet: er is maar één persoon werkzaam bij het bedrijf. John Papandriopoulos ontwikkelde in 2012 SnappyCam, een app waarmee je op hoge snelheid foto’s van hoge kwaliteit met je iPhone kon schieten. Burst mode, zeg maar. De populaire app verdween echter dit weekend uit de App Store, meestal het teken dat er een overname op handen is.

Wat Apple met de technologie gaat doen wil het bedrijf zelf dus niet kwijt. Burst mode is op de iPhone 5S inmiddels al mogelijk, maar het zou kunnen dat Apple de functie hiermee ook naar de minder geavanceerde camera’s van de iPhone 5 C, iPhone 5 en iPhone 4S kan brengen. We houden het in de gaten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.