Apple bevestigt in-app abonnementen

Redactie
3 februari 2011, 13:11
1 min leestijd
Apple bevestigt in-app abonnementen

Gisteren werd de iPad-krant ‘The Daily’ gepresenteerd. Deze krant kan je als Amerikaan downloaden voor 79 cent per week. De ontwikkelaars gaven gisteren de indruk dat Apple binnenkort een abonnementsdienst gaat aanbieden aan ontwikkelaars. Hiermee kunnen uitgevers hun materiaal aanbieden in de vorm van een in-app abonnement. Apple heeft deze dienst vandaag bevestigd.

Nieuwe gebruiksvoorwaarden

Regelmatig verandert Apple de gebruiksvoorwaarden van de iTunes Store. Deze moet je altijd eerst accepteren voordat je weer gebruik kan maken van de online winkel. Vannacht heeft het bedrijf de voorwaarden weer veranderd. De nieuwe toevoegingen gaan over abonnementen in de App Store. Apple bevestigt de nieuwe in-app abonnenten-funcite met deze toevoeging.

In Nederland gaat de in-app abonnementen-functie waarschijnlijk erg populair worden. Verschillende Nederlandse kranten hebben namelijk al een applicatie waarmee je de krant kan lezen. Op dit moment koop je de kranten per stuk, maar het zou natuurlijk fijner zijn om een abonnement af te kunnen sluiten. Hierdoor hoef je niet elke ochtend je wachtwoord in te voeren, maar download de applicatie de krant van die dag automatisch bij het opstarten.

In-app abonnementen worden waarschijnlijk gelijk met iOS 4.3 gelanceerd.

Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday